Microsoft, Haziran ve Temmuz aylarında desteklenmeyen Adobe Flash Player'ı Windows PC'lerden tamamen ortadan kaldıracak iki Windows 10 güncellemesi daha yayınlamaya hazırlanıyor. 

"Adobe Flash Player'ın Kaldırılmasına Yönelik Güncelleme" adlı KB4577586 güncellemesi Ekim ayından beri isteğe bağlı bir güncelleme olarak mevcuttur ve şimdi daha geniş bir dağıtım için ayarlanmış gibi görünmektedir. 

Adobe ve önde gelen tarayıcı üreticilerinin 2017'de yaptığı duyuruya göre Flash Player resmi olarak 31 Aralık 2020 tarihinde kullanım ömrünün sonuna ulaştı. 

Microsoft, Nisan ayı sonlarında Windows Son aracılığıyla , Windows 10'un eski sürümlerini hedefleyen, yaklaşan Salı Günü Yaması güvenlik güncellemelerinde yayınlanacak güncellemeyle sonuçlanacağını söylediği Flash kaldırma planlarını ayrıntılarıyla anlatan eski bir blog yayınını güncelledi. 

Haziran ayında Microsoft, önümüzdeki ayın Salı Yaması güncellemesinden önce Windows 10 güncellemelerinin ön izlemesinin bir parçası olarak KB4577586'yı yayınlamayı planlıyor. Bu güncellemeler isteğe bağlı değildir, bu nedenle Windows Update ve WSUS aracılığıyla tüm Windows 10 makinelerine yayılmalıdır. 

Microsoft, "Haziran 2021'den itibaren, KB4577586" Adobe Flash Player'ın Kaldırılmasına Yönelik Güncelleştirme ", Windows 10, sürüm 1809 ve üzeri platformlar için Önizleme Güncellemesine dahil edilecek. Ayrıca, sonraki her Son Kümülatif Güncellemeye de dahil edilecek," dedi .

Editör: TE Bilisim