Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanlığının İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer hakkında soruşturma izni verilmesine tepki gösterdi.


Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükselişinden rahatsız olanların kirli tezgahlar kurma peşine düştüğünü belirten CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, kirli senaryo peşinde olanların bu sefer de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldığını söyledi.

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde Başkan Tunç Soyer'in sözlerinin çarpıtarak kirli senaryoya dönüştürenlerin amacına hiçbir zaman ulaşamayacağını ifade eden Bülbül, "İzmir ülkemizin gözbebeği şehirlerinden bir tanesi ve bu tarihi şehri ona layık olan bir başkan yönetiyor. Onun çalışmalarından rahatsız olanlar bir araya getirdiği muhteşem kalabalığı çekemeyenler İzmir'in kurtuluşun 100'üncü yıl dönümünde söylediği sözleri başka yerlere çekenler öğrendik ki Başkanımız Tunç Soyer hakkında soruşturma başlatmış. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu soruşturmayı kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Zaten 9 Eylül'deki kalabalık başkanımızın yanında olduğunun mesajını net bir şekilde verdi ve bizde destek olmaya devam edeceğiz. Başkanımızı siyasi kararlarla yıpratmalarına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi