Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Mustafa Kemal Atatürk'ün, yaşadığı devrin çok ötesinde bir kişi olduğunu söyleyerek, “Atatürk’ün ilkeleri, yolumuzu aydınlatıyor. Büyük Atatürk'ü sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.


ATATÜRK, TÜRKİYE İÇİN ÖNERDİĞİ TÜM FİKİRLERİNDE HAKLI ÇIKTI


Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk Milleti'nin en buhranlı zamanlarında 'Ben varım' diyerek büyük bir sorumluluk alarak, halkımıza önder olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Partimizin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün 84'üncü vefat yıldönümündeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası, düşmanlarının bile takdirini kazanmış, dünya milletleri Atatürk'ün önünde saygıyla eğilmiştir. Atatürk, yaşadığı devrin çok ötesinde bir kişiydi. Atatürk, Türkiye için önerdiği tüm fikirlerinde haklı çıktı. Zor zamanların lideridir Atatürk. Milletin en umutsuz zamanında istiklâl yolunda mücadele etmiş, dava arkadaşlarını da bu konuda yüreklendirmiştir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ve CHP'nin neferleri olarak Atatürk'ün ilkelerinden vazgeçmeyerek ülkemize sahip çıkacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Atatürk ilkeleri, yolumuzu aydınlatıyor. Biz Atatürkçüyüz, Atatürkçülük'ten taviz vermeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığı ilke edinmiş, büyük bir siyaset adamıdır, büyük bir komutandır, Milli Mücadele'nin lideridir. Atatürk'ün söylediği gibi muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu unutmayacağız. Bu inançla, Büyük Atatürk'ü saygıyla selamlıyor, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi