Milletvekili Köksal’dan engelliler için büyük teklif

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşlara net asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na “Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair” kanun teklifi verdi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYOR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların sorunlarının çözülmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi veren Milletvekili Burcu Köksal, “Engelli vatandaşlar büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Bir yandan eğitim-öğretim hayatında yaşadıkları zorluklar eğitim hizmetlerinden yeterince yararlanamama bir yandan işsizlik, yoksulluk toplumsal hayatta yaşadıkları sıkıntılar engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı başlıca sorunlardır. Engelli vatandaşlarımız çoğunlukla iş bulmakta zorlanmakta, istihdamda yer alsa bile maaş bakımından yeterli ücreti alamadığı için yoksulluk hatta çoğunlukla açlık sınırının altında yaşamaktadır. Engelli vatandaşlarımızın eğitim, tedavi, ilaç masrafları oldukça yüksek olduğundan bu durum hem kendileri hem de aileleri açısından ekonomik zorlukları da beraberinde getirmektedir. Biryandan bu sıkıntıları yaşayıp yoksulluk ve işsizlikle boğuşan engelli vatandaşlarımız bir yandan da seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar.” dedi.

NET ASGARİ ÜCRET TUTARINDA İKRAMİYE VERİLSİN

Milletvekili Köksal, kanun teklifinde her yıl 3 Aralık tarihinde engelli vatandaşlara net asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini talep ederek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde onların yaşadıkları bu sıkıntılara karşı bir parçada olsa katkıda bulunmak, farkındalık oluşturmak onların seslerini duyurmak için Engelli Kimlik Kartına sahip olan veya %40 ve üzeri engelli olduğunu tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendiren tüm engelli vatandaşlara her yıl 3 Aralık tarihinde net asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi onlar açısından anlamlı olacak, maddi olarak katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLER BAŞ TACI YAPILMALI

Engellerin hep birlikte aşılması gerektiğini söyleyen Köksal, "Engelliler, toplumun en mağdur kesimleri. Engellilerin, rahatça hareket edebilmeleri için herkes üzerine düşeni yapmalı. Engellilerin daha iyi koşullara ulaşması için çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Fakat daha net düzenlemelere imza atılmalı. Engellilere tüm toplum sahip çıkmalı, engelliler baş tacı yapılmalı. Engelleri aşmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Engelli yurttaşlarımız sadece 3 Aralık'ta hatırlanmamalı. Ancak maalesef, Türkiye'de engelli kardeşlerimizin bedenlerinin dışında da birçok engel bulunuyor. Engelli kardeşlerimiz için gereken istihdam koşulları, yaşam alanları oluşturulmalı. Engelliliğe neden olabilecek etmenler için kalıcı çözümler üretmek sosyal devlet olmanın gereğidir. Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama etkin katılımı fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramaması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim