AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, sosyal duyarlılık ödülü aldı.

İstanbul temasları kapsamında Global Kalite Zirvesi’ne katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’ya sosyal duyarlılık ödülü verdi.

Sanayici ve iş adamlarının katıldığı törenin onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu.

Global Kalite Zirvesi’nde konuşma yapan Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri, devlet yönetim anlayışına” insanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesiyle anlam katan şeyh edebalı diyarı, ertuğrul sancağı, osmanlı ocağı bilecik’in tbmm’nin 100. yıl milletvekili olarak hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

“Global Kalite Zirvesi” “kalite Türkiye” sloganıyla açılışını yaptığımız etkinliğin ahiliğin öncü isimlerinden Şeyh Edebali diyarı milletvekili olarak konuşmacıları arasında olmayı onur vesilesi kabul ediyorum. Anadolu topraklarında kalitesizlik 8 asırdır “pabucu dama atılmak” eylemiyle cezalandırıldı. Bundan 520 yıl önce Sultan 2. Bayezid han tarafından yayınlatılan “Kanunname-i İhtisab-ı Bursa” kalite, boyut, ambalaj gibi konularda standartlar belirlenmesi, narh ve ceza hükümlerine de yer vermesiyle tarihe bilinen ilk yazılı standart belgesi olarak geçti. Dünya’nın toplu iş sözleşmesine 1766 da fincancılar anlaşmasıyla çalışanın alın terinin hakkının verilmesine 255 yıl önce yine anadolu topraklarının ev sahipliği yapması tesadüf değildir.

selim3

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde medeniyetimizden aldığımız güç ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile dünyanın başat ülkeleri arasında Türkiye’miz yerini alacaktır.  “Onur Konuğu” olarak KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar’ın katıldığı, iş ve siyaset dünyasının talep ve beklentilerinin tespit edilip, ihtiyaçların giderilmesi adına iş birliği kapılarının aralanması ideali ile 35 yıldır kaliteye vurgu yaparak ekonomi dünyasının uluslararası arenada buluşmasına vesile olan “Global Kalite Zirvesi” hayırlara vesile olsun. KKTC Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ın elinden TBMM’nin 100. Yıl milletvekillerinden birisi olarak şehrim adına gerçekleştirdiğimiz projelerin amacına ulaştığının tescili kabul ettiğim “SOSYAL DUYARLILIK” ödülünü Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecikli hemşehrilerim adına almanın onurunu yaşıyorum. Bu Ödül Hepimizin, Hep birlikte daha iyiye daha güzele…” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi