Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı eylül ayı enflasyon rakamlarını eleştirerek, “Enflasyon rakamları düşük göstermeyin bırakın ve halkı kandırmaktan vazgeçin” dedi.

 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu aylık yüzde 3.08 yıllık ise yüzde 83.45 arttı. Üretici enflasyonunda ise makas daha da açılarak aylık 4.78 yıllık ise yüzde 151.50 oldu.  CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.


TÜİK açıkladığı rakamlarla halkı kandırmaya devam ettiğini belirten CHP Antalya Milletvekili Zeybek, “Türkiye’yi ekonomik olarak perişan edenler beceriksizliğini, ekonomideki çaresizlikleri TÜİK üzerinden açıkladığı rakamlarla saklamaya devam ediyor. Çarşıda, pazarda, markette etiket fiyatlarıyla vatandaşlarımız eylül ayında daha da fakirleşti. TÜİK’e göre yıllık yüzde 83.45 olarak açıklanan ve  masa başında hazirlanan  bu rakamlar çarşı, pazardaki görüntüyle asla birbirine uyuşmuyor. Vatandaşlar marketteki, pazardaki etiket değişikliklerine yetişemiyor ve gün geçtikte fakirleşiyor.  Ay sonunu getiremeyen vatandaşlarımızın cebindeki para enflasyonla birlikte daha da azalmaya devam ediyor. TÜİK’e talimat vererek gerçekleri vatandaşımızın saklamayı bırakın ve gözlerinizi vatandaşımızın cebindeki paradan çekin. Halkımız bu kötü ekonomiyi hak etmiyor. “ dedi.

Editör: Haber Merkezi