SMA Tip -1 hastası Minik Furkan Demir’in ailesi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere ilçe belediye başkanları ve iş insanlarından yardım beklediklerini söyledi.

Minik Furkan yardım eli bekliyor

Adana’da 3 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 34 aylık Furkan Demir’in ailesi, Dubai'de 'zolgensma' gen tedavisi görebilmesi için Valilik'ten alınan onay ile yaklaşık 10 ay önce yardım kampanyası başlattı. Tedaviyi alabilmesi için çok az zamanlarının kaldığını ve 1.860.000 Euro'ya ihtiyaç duyduklarını belirten Anne Emine Demir(25), “1 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren oğlum, her geçen gün gözümüzün önünde eriyor. 13,5 kiloya ulaşmadan tedavi olabilmesi için son 3 kilosu kaldı. Çocuğumun tedavi olabilmesi için hayırseverlerin bağış hesabımıza desteklerini bekliyorum.”dedi.

13,5 KİLOYA ULAŞMADAN TEDAVİ OLMASI GEREKİYOR

Yüreğir İlçesi kırsal Akarcalı Mahallesi’nde yaşayan Mustafa ve Emine Demir çifti 34 ay önce Furkan adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Minik bebeğin 3 aylıkken hareketlerinden şüphelenen Demir çifti, çocuklarını hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tetkikler sonunda burada Furkan’a doğuştan SMA Tip1 teşhisi konuldu. Minik Furkan’a Doktorlar 13,5 kiloya gelmeden sadece yurt dışında yapılabilen zolgensma gen tedavisini önerdi. Tedavi için ise 1.860.000 Euro'ya ihtiyaç olduğu belirtildi.

TOPLANAN PARA YETERSİZ

İnşaat işçisi olan baba ve ev hanımı anne, maddi durumlarının yeterli olmadığından dolayı yardım toplanması amacıyla Adana Valiliği’ne başvurdu. Valilik, Yurt içi ve yurt dışında tedavi amacıyla yardım kampanyası müracaatlarında Sağlık Bakanlığı görüşü alınması gerektiği için Demir çiftinin talebini, Sağlık Bakanlığı’na bildirdi. Başvurunun onaylanması ile Demir çifti, yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık 10 aydır minik Furkan için başlatılan kampanyanın yüzde 35,5’u tamamlandı. Ancak bu kampanyayla toplanan para yetersiz kaldı.

“SESİMİZİ YETERİNCE DUYURAMIYORUZ”

Kırsalda yaşadıklarından dolayı seslerini yeterince duyuramamaktan ve kampanyayı tamamlayamamaktan çok korktuklarını söyleyen Anne Demir, “Biz şu anda ilaç parasının yüzde 3.5’unu tamamlamış durumdayız. Sesimizi büyük kitlelere ulaştırmak için mücadele çok büyük mücadeleler veriyoruz. Ancak köyde ve küçük yerde yaşadığımız için çocuğumun tedavisi kampanyayı tamamlayamamaktan çok korkuyoruz. İlk zamanlarda burnundan beslenen oğlumun, mide kapakçığı genişledi şu anda sadece midesinden besleniyor. Oğlumun durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Tüm bunlara rağmen hiçbir zaman yılmayacağız. Sonuna kadar her türlü mücadelemize devam edeceğiz. Çocuğumuzu bu ilaca kavuşturana kadar ayakta duracağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve diğer ilçe belediye başkanlarımızın sesimizi duymalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Resim

Lütfen Furkan'a destek olun, Furkan'ı yaşatalım rahat nefes alsın. VALİLİK İZİNLİ IBAN TL

Aşağıyı işaret etmek

IBAN: TR970001500158007313239767

Alıcı: FURKAN DEMİR BAĞIŞ HESABI

Açıklama: Furkan Vakıfbank

Editör: TE Bilisim