George Floyd'u öldürmekle suçlanan eski Minneapolis polis memurunun yakında mahkemeye çıkacağı adliyeyi çevreleyen dikenli teller ve beton bariyerler, neredeyse bir yıl önce ölümünden ötürü öfkeyle alevler içinde kalan bir şehrin üzerinde asılı olan derin tedirginliğin bir işareti.

Her ikisi de Demokrat olan Belediye Başkanı Jacob Frey ve Vali Tim Walz, geçen yaz polis karakolunun yakılmasını da içeren yağma ve yıkımı durdurmak için daha hızlı hareket edemedikleri için sert bir şekilde eleştirildi. Derek Chauvin için bir cinayet mahkumiyetinden daha azı muhtemelen onları - ve şehri - bir kez daha sınayacak.

Jüri seçimi 8 Mart'ta 29 Mart açılış konuşmalarıyla başlıyor. Siyah olan Floyd, 25 Mayıs'ta beyaz olan Chauvin'in kelepçeli iken dizini Floyd'un boynuna bastırması ve nefes alamadığını iddia etmesi üzerine öldü. Chauvin, ikinci derece cinayet ve adam öldürme suçlamalarıyla karşı karşıya; İşten atılan diğer üç polis memuru Ağustos ayında yargılanıyor.

Floyd'un ölümünden sonra binlerce kişi Minneapolis sokaklarına döküldü. Çoğu barışçıl bir şekilde gösteri yaptı. Ancak birkaç gece boyunca, Floyd'u tutuklayan memurlara ev sahipliği yapan 3. Bölge polis karakolunu da içeren Lake Street ticari arterinde mağazalar yağmalanıp ateşe verildiğinde huzursuzluk şiddete dönüştü.

Barikat kurulan sadece adliye binası değil. St. Paul'daki Eyalet Meclis Binası, geçen yaz yaşanan huzursuzluğun ardından geçici çitlerle çevrildi. 

Walz, "Bunun her tarafında çok yüksek duygular olacak ve biz hazırlıklı olacağız," dedi.

Editör: TE Bilisim