Yaklaşık 50.000 protestocunun yer aldığı yürüyüşlerden biri, Belarus Cumhurbaşkanı'nın konutlarından birinin bulunduğu elit bir mahalle olan Drozdý önünde gerçekleşti.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'ya karşı bu Pazar günü Minsk'te on binlerce kişinin katılımıyla gösteriler düzenlendi.

Interfax ajansı tahminleri 150,000 kişi , Belarus İçişleri Bakanlığı ise, 3000 kişinin olduğunu belirtti.

Yürüyüş sırasında yaklaşık 40 tutuklu nakil aracı ve yaklaşık 200 çevik kuvvet polisi mahallenin yakınında konuşlanmış durumda.

Protestocular şehrin birçok merkezi caddesini kapattı. 

Belarus İçişleri Bakanlığı , gün boyunca 400'den fazla protestocu tutuklandığını bildirdi . 

Buna ek olarak, teşkilat Drozdı bölgesindeki göstericilere karşı şok bombası kullanıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Bu Pazar günü Brest gibi diğer şehirlerde de hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi. Belarus'un bu kentindeki protestolar sırasında yakalanan, protestoculara karşı tazyikli su kullanımının görüntüleri sosyal medyada yer aldı.

Daha sonra, Belarus İçişleri Bakanlığı, Brest'teki tazyikli su kullanıldığını,  izinsiz bir kitlesel mitingin yaklaşık 1000 katılımcısını dağıtmak için kullandığını açıkladı .

Minsk'te kaydedilmiş bir video , sosyal medyada , birinin havaya ateş ettiğini ve protestocuları dağıtmak için pompalı tüfek kullanan birkaç bilinmeyen maskeli kişinin videosunu yayınlandı . Daha sonra Belarus İçişleri Bakanlığı da havaya ateş açıldığını doğruladı .

Editör: TE Bilisim