Mısır donanması Cuma gecesi Gazze Şeridi'nin güneyinde üç Filistinli balıkçıyı ateş ederek ikisini öldürdü, birini yaraladı ve tutukladı.

Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyash, Mısır donanmasının Gazze'nin güneyindeki Refah kenti açıklarında Mısır sularına girdikten sonra Filistin balıkçı teknesine ateş açtığını söyledi.

Balıkçı teknesinde üç balıkçı vardı ve onlar kardeşti. Mahmud, Yasser ve Hassan Mohamed Za’zou olarak tanımlandılar.

Balıkçılar Komiteleri Koordinatörü Zakariya Baker, üç balıkçının Perşembe akşamı denize girdiğini ve Mısır donanmasının Cuma gecesi (01:00) onlara ateş açtığını söyledi.

Baker, iki balıkçının öldüğünü ve üçüncüsünün tutuklandığını doğruladı.

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el Bozom, bakanlığının gece yarısından beri Refah sahilinde kayıp balıkçıları aradığını söyledi.

Geçen yıl bir düzine Mısırlı balıkçının ani bir fırtınanın ardından Filistin sularına girdiğini ve Filistin donanmasının onları kurtardığını, onlara gereken tüm yardımı sunduğunu ve onlara komşu bir ülkenin şampiyonları gibi davrandığını belirtmek gerekir.

Filistinliler, Mısır donanmasının Filistinli balıkçılara neden bu şekilde davrandığını ve Mısır'a ya da Mısırlılara asla zarar vermediklerini merak ediyorlar.

Kasım 2018'de Mısır deniz kuvvetleri bir Filistin balıkçı teknesine ateş açtı ve bir balıkçıyı öldürdü. Geçmişte bu tür birkaç olay kaydedilmiştir.

Kaynak: Haber

Editör: TE Bilisim