Mısır, Giza piramitlerinin yakınında 14 kapalı tabut içeren yeni bir arkeolojik bulguyu duyurdu

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, Kahire'nin batısındaki Giza piramitlerinin yakınındaki Saqqara bölgesinde 14 kapalı tabutun arkeolojik keşfini duyurdu.

Bakanlıktan 20 Eylül Pazar günü yapılan açıklamada, "İki gün önce, Sakkara antikaları bölgesinde Mısır arkeolojik misyonunun kazılarının devamında, misyon 14 tabut içeren başka bir kuyu ortaya çıkardı ve keşfedilen tabut sayısını 27 kapalı tabuta çıkardı."

Eski Eserler Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Mustafa Waziri / AFP

Açıklamada, Mısır misyonunun çabalarının "geçen hafta 2500 yıldan uzun süredir kapalı 13 insan tabutunun bulunduğu derin bir cenaze kuyusunun keşfedilmesi" ile sonuçlandığına dikkat çekildi.

Açıklamaya göre, bu tabutların sahiplerinin kimlikleri ve konumları veya toplam sayıları henüz belirlenmedi ve "daha fazlasının bulunması muhtemeldir".

Halen devam eden kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra, Sakkara antikaları alanında keşfin ayrıntılarını duyurmak için bir basın toplantısı düzenlenecek.

Mısır, özellikle dünya çapında seyahatleri kısıtlayan Covid-19 salgını ışığında, ülkedeki ana döviz kaynaklarından biri olan turizm sektörünü canlandırmak için seçkin Firavun mirasını tanıtmak için sürekli çaba gösteriyor.

Nisan ayında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi, yeni Corona virüsünün yayılması nedeniyle Büyük Mısır Müzesi ve Mısır Medeniyetleri Müzesi'nin açılışını gelecek yıla erteleme talimatı verdi.

Bu müzenin bu yılın son çeyreğinde halka açılması planlanıyordu.

Editör: TE Bilisim