Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), sürekli arıza vererek sorun oluşturan, içme suyu hattı olmayan mahalle ve sokaklarda içme suyu hattı yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

İçme suyu hattı olmayan bölgelerde vatandaşlar tarafından iletilen talepleri hızlı bir şekilde değerlendiren Genel Müdürlük, Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Mahallesi Anadolu Lisesi sokağında içme suyu hattı bulunmayan bölgeye su iletimini sağlamak adına yeni şebeke çalışması yapıldığını aktardı.

Yapılan yeni hat döşemesi hakkında bilgi veren İdare, 110’luk kangal borular ile 300 metre yeni içme suyu çalışması yapıldığını çalışmada 1 kepçe ile 3 personelin görev aldığını açıkladı.

Yapılan çalışmalardan dolayı mahalle sakinleri adına görüşlerini “HATSU Muhtarın Sesi” mikrofonuna dile getiren Tekebaşı Mahalle Muhtarı İsmail Özçelik, daha önce çalışma yapılan sokakta içme suyu şebekesinin olmadığını HATSU ile şebekeye kavuştuğunu dile getirerek, çalışmalardan ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU ekiplerine teşekkür etti.   

Editör: TE Bilisim