Murat Karayalçın; Yeni bir dönem dedim, buradan hakikatin önemsizleştirildiği bir durum yaşanmakta, "Hakikat önemli değil, doğruluk önemli değil, herkesin kendi hakikati var. Herkes kendi nesnel gerçekliğine inanıyor, öznel gerçeklik şekline dönüştürüyor. Tek bir hakikat yok." Bakın yeni durumun temel niteliği, temel özelliği bu. Tek bir hakikat yok! Evet enflasyon yüksek, evet gelir dağılımı kötü, çarpık. Bunu herkes görüyor ama bunun yorumunu herkes kendi işine gelen gerekçelerle yapıyor. Nesnel gerçekler değil öznel tercihler öne çıkıyor" dedi.

1989- 1993 arasında SHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, 1993–1994 arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 1994-1995 arasında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 1995-1999 arasında CHP Samsun Milletvekili, 1997-1999 arasında TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Murat Karayalçın CHP Adana İl Başkanlığının düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katıldı.

“İkinci Yüzyıl Işığında Yerelden Genele İktidar” konulu konferans Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlendi. Konferansa, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İl ve İlçe örgütlerinin yöneticileri, siyasi partilerin, sendikaların, derneklerin temsilcileri de katıldı.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin moderatörlüğünü yaptığı konferansta konuşan Murat Karayalçın, demokratikleşmeden, ittifaklara, 100. yılda yapılamayanlardan ikinci yüzyılda yapılması gerekenlere, Kürt sorunundan, Gezi direnişine, Kadın Cinayetlerinden İstanbul Sözleşmesine birçok başlıklarda sunum gerçekleştirdi.

Murat Karayalçın’ın Konferans Sunumlarını Aşağıda ki Linkleri Tıklayarak Sırasıyla İzleyebilirsiniz;

Editör: TE Bilisim