Bir grup Femen aktivisti, 13 Eylül'de Paris'in en popüler müzelerinden biri olan Orsay Müzesi'nde, kurumun geçen hafta  bir kadının dalgalı bir yaka dekolte elbisesini giydiği iddiasıyla reddedilmesinin ardından bir gösteri düzenledi .

"Gözünüzde müstehcenlik" ve "Bu müstehcen değil"

Eylem sırasında eylemciler "kadın bedenlerinin cinselleştirilmesini" kınadılar ve "Gözünüzde müstehcenlik" ve "Bu müstehcen değil" sloganları ziyaretçilerin desteğini aldı.

Dünyanın en büyük Empresyonist eserler koleksiyonuna ev sahipliği yapan ünlü müze, geçen Salı günü Jeanne olarak tanımlanan bir edebiyat öğrencisinin "çok düşük kesim" bir elbise giymesi nedeniyle girişini reddetmesi üzerine ayrımcılık ve cinsiyetçilikle suçlandı.

Müze, "özür dilerim"

Jeanne geçen Çarşamba günü Twitter'da dekolteli bir elbise nedeniyle önceki gün Orsay Müzesi'ne girmesinin engellendiğini söyledi. Yerin güvenlik görevlileri, yayınlanmayan "kurallara" başvurmuştu.

Müze daha sonra kendisiyle "hemen temasa geçtiğini" belirten bir açıklamada ondan özür diledi . Açıklamada, "Müze girişlerine yerleştirilen hizmet sağlayıcıya kabul kurallarının bir hatırlatıcısı gönderildi."

Müze daha sonra özür dilemekten memnun olduğunu söyleyen kadından özür diledi. Ancak öğrenci, kendisine kamuoyundan özür dileyen kısa tweetin olayların "cinsiyetçi ve ayrımcı" doğasını tanımadığını düşünüyor.

Editör: TE Bilisim