14 Şubat Pazar günü, çoğu sessiz olan binlerce gösterici, Myanmar'daki darbeyi protesto etmek için Tokyo'nun merkezinde geçit töreni yaptı ve birçoğu, organizatörlerin Japonya'daki bu türden en büyük yürüyüş olduğunu söylediği gibi, tutuklu lider Aung San Suu Kyi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Organizatörler, "Myanmar'ı kurtarmamıza yardım edin" ve "İnsanlığa Karşı Suçları Durdurun" yazan posterlerle Shibuya ve Omotesando şehir merkezindeki alışveriş bölgelerinde akan protestoya 4.000'den fazla kişinin katıldığını söyledi. Tokyo polisi, etkinliğe kaç kişinin katıldığına dair yorum yapamayacaklarını söyledi.

Yürüyüş, on binlerce kişinin Pazar günü protestoların dokuzuncu gününde Myanmar sokaklarına çıkarken gerçekleşti. 1 Şubat darbesinden bu yana, Japonya'da yaşayan Myanmar halkı tarafından birçok gösteri düzenlendi.

Seçilmiş lider Suu Kyi'nin tutukluluğu şu anda Pazartesi günü sona erecek olsa da, darbe Batılı ülkeler tarafından kınandı ve ABD iktidardaki generallere bazı yaptırımlar açıkladı. Diğer ülkeler de önlem almayı düşünürken, Myanmar'ın bölgedeki stratejik önemi göz önüne alındığında, Japonya ve diğer bazı Asya ülkelerinin bağları kesmesi pek olası değil.

Editör: TE Bilisim