Myanmar'daki darbe karşıtı protestocular, ev hapsinde tutulan ve önümüzdeki hafta tekrar mahkemeye çıkarılacak olan devrik sivil lider Aung San Suu Kyi'nin doğum gününü kutlamak için Cumartesi günü saçlarına çiçek taktı.

Suu Kyi'nin seçilmiş hükümeti, kitlesel protestolara yol açan ve sınır bölgelerinde askeri ve etnik isyancı ordular arasında yeniden çatışmalara yol açan 1 Şubat darbesiyle devrildi.

Bir topuzun içine sıkıştırılmış çiçekler, Cumartesi günü 76 yaşına giren Suu Kyi'nin uzun zamandır imzası olan bir görünüm olmuştur.

Birçoğu çiçekli saç modelini kopyaladı ve Cumartesi günü Myanmar genelinde sosyal medyaya resimler yükledi.

Bunlar arasında, saçına kırmızı çiçekler takan ve "Liderimiz sağlıklı olsun" yazan Myanmar Kainat Güzeli güzellik kraliçesi Thuzar Wint Lwin de vardı.

Yangon'un kuzeyinde, protestocular elektrik hatlarına Suu Kyi'nin doğum gününü kutlayan ve dayanışma ifade eden posterler astı.

Pankartlarda "Doğum günün kutlu olsun Suu Anne. Hemen arkandayız" yazıyor.

Bazıları, Suu Kyi'nin resimlerinin yanında "korkudan özgürlük" yazan siyah şemsiyeler ve pankartlarla yürüdü.

Karen eyaletinin sınır bölgesinde bazı isyancı askerlerin silahları, sarı, beyaz ve mor pozları ve kulaklarının arkasına tek tek çiçekler sıkıştırdığı görüntülendi.

Güneydoğudaki Dawei kentindeki göstericiler, dev bir pembe doğum günü pastası yaparak sokak protestosuna getirdiler.

Noble Barış Ödülü Sahibinin uluslararası itibarı, 2017 yılında sorunlu Arakan eyaletinde etnik azınlık Rohingya nüfusuna karşı soykırım iddiaları üzerine Myanmar ordusunu savunmasının ardından zarar gördü.

Editör: TE Bilisim