Myanmar'ın demokrasi yanlısı protestocuları, Güneydoğu Asya ülkesindeki askeri darbenin yarattığı krizin sonu gelmeden devam ederken cuntaya ellerinde kan olduğunu hatırlatmak için Salı günü Yangon'daki yollara kırmızı boya sıktılar.

Birkaç grup Budist yeni yılını kutlayan gelecek hafta yapılacak Thingyan Su Festivali'nin boykot edilmesi çağrısında bulundu. Yangon'da dağıtılan yasağı çağıran bildiriler, bunun öldürülenlerin aileleri için bir şefkat işareti olacağını söyledi.

Siyasi Mahkumlar Derneği'nin (AAPP) savunma grubu bugün yaptığı açıklamasa, 1 Şubat darbesinden bu yana iki aydır süren isyan sırasında yaklaşık 570 kişinin öldürüldüğünü ve güvenlik güçlerinin 3.500'e yakın kişiyi tutukladığını ve bunların yaklaşık beşte dördünün hala tutuklu olduğunu söyledi.

Myanmar'ın en büyük şehri Yangon'da göstericiler, güvenlik güçlerinin haftalarca süren uluslararası öfkeye neden olan kapsamlı baskısını protesto etmek için kaldırımlara, yollara ve otobüs barınaklarına kırmızı boya püskürtmek ve sıçratmak için erken uyandılar.

Kırmızı bir mesaj ile, "Kan kurumamış" dediler.

Editör: TE Bilisim