Dünyanın onuncu raketi Japon Naomi Osaka, Wisconsin'deki (ABD) Afro-Amerikan Jacob Blake'in polislerinin vurmasını protesto etmek için New York'ta düzenlenen tenis turnuvasının yarı finallerinden çekildi.

Geçen Pazar Kenosha polisi, kavga eden iki kadını ayırmaya çalışırken Blake'i arkadan vurdu. Polis, ona karşı şok tabancası kullandı ve ardından ateş etti. Adamın durumu ağır hastaneye kaldırıldı. Wisconsin Başsavcılığı olayı araştırıyor. Açıklamasına göre, olaya karışan tüm kolluk kuvvetleri soruşturmada işbirliği yapıyor. Olağanüstü hal, şehirde şiddetli protestolara yol açtı ve polisle katliamlara ve çatışmalara dönüştü. Yetkililer sokağa çıkma yasağı koydu ve 160'tan fazla muhafız görevlendirildi. Çarşamba günü, Kenoshi polisi gece silahlı çatışmada iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Osaka Twitter'da. "Sporcu olmanın yanı sıra siyahım. Ve siyah bir insan olarak, beni tenis oynarken izlemekten çok acil ilgilenilmesi gereken çok daha önemli şeyler olduğunu hissediyorum. Ciddi bir şey beklemiyorum Oynamazsam olur. Ancak beyazların baskın olduğu bir sporda bunun hakkında bir tartışma başlatmaya yardım edersem, bunun doğru yönde bir adım olduğunu düşüneceğim, "diye yazdı.

"Devam eden siyah soykırımı polis tarafından izlemek beni açıkçası hasta ediyor. Birkaç günde bir yeni bir hashtag almaktan ve aynı kelimeleri defalarca tekrarlamaktan çok yoruldum" diye ekledi.

Turnuvanın yarı finalinde Osaka'nın Belçikalı Eliza Mertens ile oynaması gerekiyordu.

Editör: TE Bilisim