Yüzlerce Trump destekçisi, seçim yenilgisini tersine çevirmek amacıyla Çarşamba günü ABD Kongre Binası'na baskın düzenleyerek Kongre'yi, Başkan seçilen Joe Biden'in zaferini onaylayacak bir oturumu ertelemeye zorladı.

James olaylar olurken televizyonda izledi ve Perşembe günü davetsiz misafirlerin çoğu Siyah olsaydı ne olacağını merak etti.

James, Lakers'ın 118-109 galibiyetini San Antonio Spurs'a verdikten sonra, "İki Amerika'da yaşıyoruz," dedi.

"Ve bu dün bunun en iyi örneğiydi ve eğer bunu anlamazsanız veya dün gördüklerinizi gördükten sonra göremezseniz, gerçekten bir adım geri atmanız gerekir."

36 yaşındaki oyuncu şunları ekledi: “Eğer birileri başkente yaklaşsa, ofislerin içinde, koridorlarda görülse türüme ne olacağını zaten biliyoruz. "

James, Trump'ı sert bir şekilde eleştirdi ve geçen yıl sokakta yüzüstü yatarken görülen silahsız Siyah adam George Floyd'un ölümünün ardından ırksal eşitsizliğe karşı konuştu ve beyaz bir polis onun üzerine diz çöktü.

Olay dünya çapında protestolara yol açtı.

James, "Dün meydana gelen olaylar şu anda koltukta oturan başkanın - eylemlerinin, inançlarının, isteklerinin doğrudan bir korelasyonuydu" dedi

“Bu yıkıma giden yol boyunca tweet'leri gördük. Son dört yılda hepimiz biliyorduk. "

Wisconsin savcılarının Salı günü, Siyahi bir adam olan Jacob Blake'i yakın mesafeden yedi kez vuran beyaz polis memuru Rusten Sheskey'e suçlamada bulunulmaması kararı da NBA genelinde öfkeye yol açtı.

James, Staples Center'a girerken üzerinde "ŞİMDİ ANLADINIZ MI?" Yazan bir gömlek giymişti. ve şu sloganı içeriyordu: "Polis vahşeti ve ırksal adaletsizlik yüzünden kaybedilen sayısız Siyah canın anısına".

Mesajlardan ne kastettiği sorulduğunda James, Siyahların Amerika'da eşit muamele görmediğine inandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim