Bir kadın giderse geride eksik kalmış bir hayat kalıyor. Doya doya yaşanmamış 'ben istiyorum öyle olacak' denmemiş.

Gözü arkada kalan bir hayat, hani susuz kalıp kana kana içtiğin o çeşmeler var ya o kadınlar için hep kesik...

Bir kadın gidince geride öksüz kalmış erkekler kalıyor; oğul oğlu koca koca bakım verdiği annelik ettiği eş oğul kalıyor.

Bir kadın gidince eksilen sadece bir eş anne değil koca bir yaşam ardından gidiyor.

Halılar toplanacak yazlık kışlık ayrılacak akşama yemek yapılacak oğlan okuldan gelecek yok yok bunlar hayat gailesi oysa hayat gitmiş öyle mi?

Bir kadın giderse hayat gider ardından birlikte ölür çiçekleri, biberleri, evi...

Bir kadın giderse hayat gider ev ev olmaz artık bir daha üzgünüm...

Öyle matah diye değil hayatımız hayatı hayat yaptığımızdan gidişimiz yok oluşa erer, evet birer parça kalırız oğlumuzda kocamızda evimizde değdiğimiz hayatlarda...

Hayata merhaba dedikten kısa bir süre sonra yazgımızı örer ellerimiz beynimiz 'Hadi kızım'larla başlar kadınlığımız evet öyledir reva görülen.

Şimdi sen gidiyorsun ya evde hayatta öyle boynu bükük kalır istek ve arzuların... Aklın kalır biliyorum neyi eksik bıraktın naftalinledin mi halıları yoksa yetişemedin mi a kızım öyle dolu dolu güldün mü hesapsız yaşın kaçtı peki hiç düşündün mü?

Şimdi öyle aklın kaldı buralarda biliyorum oğul var evlenecek kayınvalide olunacak torun sevilecek gelin eğlenecek ahh parig ya sen seni kim eğledi söyle hangi salıncakta sallandın hangi tahta yaylandın..

Eğmedin mi boynunu 'olsun' demedin mi? olsun tabi olsun da peki ya sen? Yaşamadığın o koca hayat nice bakım sığdırdığın hayat. Ahhh kız kardeşim selam söyle önceden gidenlere seni karşılasınlar kavlince 'erkendi' demesinler dinlenirsin öyle, biliyorum yoruldun yordular seni buralarda en çok kız kardeşlere selam söyle ...Yok merak etme öyle bağırıp çağırıp yıkamadık ortalığı ağladık gizli sessiz bir kadın gidiyor diye ardından boynu bükük kaldı diye toz bezi ......

Editör: TE Bilisim