Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, büyük bölümü özel mülkiyete sahipken Mezitli Belediyesi tarafından satın alınan Fatih Parkı ile ilgili tartışmalar hakkında açıklamada bulundu. İleride rant amacıyla yok edilmesini önlemek için belediye adına tapusu alınan Fatih Parkı içerisinde yapılacak imar uygulamaları hakkında bilgi veren Başkan Neşet Tarhan, Fatih Parkı içerisindeki imar parselinde yapılacak düzenlemeyle ilgili Mezitli Belediye Meclisinde üyesi bulunan tüm parti temsilcilerinin oy birliği ile karar aldığına dikkat çekti.

Park alanı üzerinde hisse payı bulunan 16 hissedarın başvurması üzerine mahkeme tarafından toplam 3 milyon 106 bin 675 lira kamulaştırma bedeli belirlendiği bilgisini veren Başkan Tarhan, arsa sahipleriyle yapılan pazarlıklar sonucunda söz konusu alanı 2 milyon 175 bin lira gibi bir fiyata Mezitli Belediyesine kazandırdıklarını söyledi.

7 Şubat 2020 tarihinde oy birliği ile alınan karar gereğince park içerisinde daha önce “içkili restoran” olarak kullanılan ve ağaçların bulunmadığı parselde yapmak istedikleri projeyi açıklayan Başkan Tarhan, “Daha önce içkili restoran olarak kullanılmasına ses çıkarmayanlar nedense bizim belediye bünyesine geçip,hiçbir temel kazısı yapılmadan tamamenahşap, çelik ve cam kullanılarak tek katlı işyeri yapmamızdan rahatsız olmuşlardır. Bugüne kadar çevre konusunda verdiğim çaba göz önündeyken yöneltilen bu eleştiriler tamamen asılsız ve dayanaksızdır. Eski Mezitli Bölgemizde 1511 ağacın kesilmesi sırasında canımız pahasına verdiğimiz, 100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkını kurtarmak için girdiğimiz, Tece’de 76 dönümlük arazinin TOKİ eliyle ranta kurban gitmesini önlemek için verdiğimiz mücadelelerde yanımızda olmayanların, tekbir ağacın bile kesilmeyeceği tamamen ahşap ve camdan oluşan tek katlı işyerlerine ‘çevre’ diyerek itiraz etmesi manidardır ” dedi.

Orada uygulaması yapılacak projenin Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisine mensup Meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildiğini hatırlatan Başkan Tarhan açıklamasında, “Biz imar planında Belediye Hizmet Alanı (BHA) olarak görünen boş parselin daha rasyonel kullanılması için bir proje geliştirdik. Uygulamayı yapacağımız bölgeyi de spekülasyona yer vermemek adına ahşap bariyerlerle çevirerek halkımıza gösterdik. Mezitli’yi çekim merkezi yapacak olan projemize destek olması gereken insanların sanki ağaçlar kesiliyormuş gibi ses yükseltmelerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

Birlikte yönetim anlayışı ile alınacak kararlarda vatandaşlar arasında referandum, anket çalışmaları yapmasıyla Türkiye’de örnek gösterilen Mezitli Belediyesine suçlama yönetilmesinin doğru olmadığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Açıklamamızı savunma ya da eleştirilere yanıt verme adına değil, kamuoyumuzu bilgilendirmek için yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yerine getirdiği sözlerle tüm partilerin takdir ettiği Neşet Tarhan’ı çevreci olmamakla, yalan söylemekle suçlamak kimsenin haddi değildir. Geçmişte otogarla ilgili verdiğimiz mücadelede yine aynı şekilde savaş açan basın mensuplarının haklılığımızı gördükten sonra umarım başları öne eğiliyor ve yüzleri kızarıyordur. Biz bu konuda eleştiriye son derece açığız ve halkımızla her platformda projemizi anlatmaya hazırız. Ancak sırf çıkar amacıyla baskı kurmaya çalışanların ve işi yalan haber yapma noktasına taşıyan basın mensuplarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bazı çıkar çevrelerinin ve birkaç daire sahibinin deniz manzarasının kapanacağı kaygısıyla yaratılmak istenen kaos ortamına asla izin vermeyeceğiz. Mezitli halkının, hakkını ve malını kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim