Cumhurbaşkanı Maduro, "Halkların egemenliğine, kendi kaderini tayin hakkına saygı duyma gereğini yineliyoruz," dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BM) 75. oturumu çerçevesinde tüm ulusları, insanların haklarını kullanmalarını engelleyen her türlü zorlayıcı önlemi reddetmeye çağırdı.

Barış ve kalkınma

Başkan Maduro, "Birleşmiş Milletler'in Küba'daki kardeş halkımıza yönelik rezil ve cezai ablukayı sona erdirme çağrısını destekliyoruz ve Birleşik Devletler Hükümeti'ni (ABD) kardeş ulusumuzun ablukasına son vermeye çağırıyoruz." Dedi. .

Devlet başkanı, Donald Trump hükümetinin uluslararası hukuktan uzaklaştığına ve kardeş halklarla sürekli çatışmaya girdiğine dikkat çekti, "ABD, uzlaşmaz bir hükümet altında ve diplomasi ve yüksek ile çelişen düzensiz bir şekilde liderlik etmek için bir teklif pozisyonu almayı bıraktı. çok taraflılığı veya önceden var olan herhangi bir küresel kuralı hor gören bir politika. "

"Sayın Başkan, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, ABD'nin medya, siyasi ve ekonomik alanlarda sürekli ve çok yönlü saldırısı altındadır. Doğrudan askeri saldırılarla tehdit edildik (...) Tarafından dayatılan tek taraflı önlemler ABD bizi eğmeye çalıştı, ancak halkımız ve anayasal hükümet, çok kutuplu dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehdidi temsil eden bir imparatorluğun utanç, yasadışı ve insanlık dışılığına kahramanca direndi "dedi.

ABD ablukasının etkileri

"Sayın Cumhurbaşkanı, Venezuela'dan 30.000 milyon dolardan fazla alındı, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'daki banka hesaplarında dondurulup el konuldu, aynı şekilde, ülkemizle herhangi bir mal veya hizmeti ticarileştiren herhangi bir şirket veya hükümet zulüm görüyor. ", devlet başkanını kınadı.

Aynı şekilde Başkan Maduro, yaptırımların ve kaynakların dondurulmasının bir sonucu olarak, Güney Amerika ulusunun nüfus için hayati hammaddelere erişiminin engellendiğini yineledi, "ABD, yiyecek, yakıt satın almamızı engellemek için mümkün olan her şeyi yapıyor. , benzin üretmek için gerekli katkı maddeleri "dedi.

"Venezuela'nın bu kriminal ve insanlık dışı saldırganlığa karşı direnmeye hazırlandığını onaylıyoruz. Bu ABD ablukasını aşmaya hazırlandık, bu halkımız, barış ve bölgemiz için bir savaş.

Ülkenin çokuluslu şirketler ve vatandaşlarla ilişkilerine yönelik sürekli tehditlere ve sabotajlara rağmen, Cumhurbaşkanı Maduro, yasadışı ablukayla mücadele etme ve onu yenme taahhüdünü onayladı, "Onlarla ruhumuzun, aklımızın ve uluslararası hukukun gücüyle savaşmaya hazırız. "ekledi.

"Halklara empoze ettikleri ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesi için mücadele etmelerine engel olan ekonomik ablukanın kaldırılması çağrısında bulunan Genel Sekreter ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserine şükranlarımızı yineliyoruz", Venezuela cumhurbaşkanını vurguladı.

Devlet başkanı, ekonomik saldırıların yanı sıra ABD'nin bölge hükümetleri ile birlikte terörist gruplarla ülkeyi işgal etmeye çalıştığını, "Washington ve Kolombiya'nın desteğiyle bir grup teröristin bir grup teröristin gerçekleştirmeye çalıştığını" bildirdi. Devlet, ancak sivil-asker birliğindeki halkın desteğiyle etkisiz hale getirildi (...) yakın zamanda bir ABD casusunu, elektrik ve petrol endüstrimizle ilgili savaş silahları ve belgelerle yakaladık, bu kalıcı bir kuşatmadır "dedi.

"Onların (Amerika Birleşik Devletleri) uluslararası yasallığa dönmek için hala zamanları var. Birleşmiş Milletler tüzüğünün ihlali yolunun devam etmesi, onları, Amerika Birleşik Devletleri halkı da dahil olmak üzere halkların tecrit edilmesine, itibarını sarsmaya ve kınamaya götürüyor. ırkçılığı protesto etmek için sokaklara dökülen insanlar, "dedi Başkan Maduro.

Venezuela'nın Birleşmiş Milletler'deki rolü

Başkan Maduro, "Venezuela'dan, Birleşmiş Milletler sisteminde kamu kaynakları ile finanse edilen gıda ve ilaca erişimi garanti altına almak için kamu alımları için döner bir fon oluşturulmasını öneriyoruz, bu ayrımcılıkla yüzleşmeye ve ülkelere yönelik ekonomik ablukaya izin verecek," dedi. .

Venezuela cumhurbaşkanı, ülkenin herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm insanların insan haklarına ve özgürlüklerine saygıyı teşvik etmeye kararlı olduğunu belirterek, "Evrensellik, tarafsızlık, nesnellik ve siyasallaşmama ilkelerini savunmaya kararlıyız. Halkların kapsamlı gelişimi de dahil olmak üzere tüm insan haklarının korunmasını teşvik etmek için uluslararası, yapıcı ve işbirliğine dayalı diyaloğa kararlıyız. "dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı, özgür teknolojiler ve evrensel eğitim ve eğitim süreçlerinden oluşan bir bankanın oluşturulmasını öneriyoruz, kalkınma ve kalkınma hakkına ilişkin olarak halkların mücadelesini güçlendiren bağlayıcı bir uluslararası belgenin onaylanmasını savunuyoruz. yoksulluk ve sosyal eşitsizlikler, "dedi.

Venezuela devlet başkanı açıklamasında, çok taraflı kuruluşların özerkliğine dikkat çekerek, "BM'nin rolü, pekiştirmemiz gereken çok taraflılığın bir örneği olmalı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) olmadan, sadakatle hareket etmeli ve konuşmalıdır. güçlülerin baskı ve gaspına eğilimli "dedi.

Venezuela Devlet Başkanı, "İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığımızı acil bir öncelik olarak onaylıyoruz. Tüm ülkelerin bunları kullanabilmesi için uygulama araçlarının önemini yeniden teyit ediyoruz" dedi.

Venezuela ve Covid-19 ile mücadelesi

Başkan Maduro, "Bize saldıranların felaket planlarına ve isteklerine rağmen en kötüsünden kaçındık. Ne yasadışı abluka ne de Hükümetimize yönelik saldırılar hedeflerimize ulaşmamızı engellemedi. Milyon başına 1.900.000'e yakın ücretsiz test uyguladık. halkı, halkı üzerinde en çok test yapan ülkeyiz, "dedi.

Başkan, ablukanın etkilerini vurgulamakla birlikte, ülkenin virüsle etkin bir şekilde mücadele ettiğine işaret ederek, "Venezuela, tespit edilen vakalar, hafif, orta, şiddetli ve asemptomatik semptomlar için ücretsiz ve farklılaştırılmış tedaviler uygulayan az sayıdaki ülkeden biri. Politikamız hastaneye yatışı gösteriyor. tüm hastaların, "diye ekledi.

"Sosyal ve sağlık koruma sistemimiz, pozitif ve asemptomatik vakalara katılmak için evden eve gitmemizi sağlıyor. Yaşamın başlangıcına öncelik vererek tüm topluluklara ulaşmamızı sağlıyor (...) gibi kardeş milletlerin bilimsel çabalarını selamlıyoruz Rusya, Çin ve Küba, Covid-19'a karşı güvenli bir aşı oluşturulmasında ve bulguların ayrım gözetmeksizin küresel bir kamu yararı olacağına inanıyoruz "dedi.

Pandemi bağlamında Başkan Maduro, dünya düzenini yeniden düşünmenin önemini vurguladı. "Covid-19 salgını tüm insanlığın kurallarını ve önceliklerini değiştirmeye başladı, salgın dünyanın karşı karşıya olduğu eşitsizlikleri gösteriyor. Uluslararası toplum koordineli işbirliği sunmalı ve daha güçlü ekonomiler ve toplumlar için koşullar yaratmaya katkıda bulunmalıdır. daha kapsayıcı, "diye ekledi.

Venezuela demokrasisinin derinleşmesi

Cumhurbaşkanı Maudro, "6 Aralık'ta, 20 yıllık 25. demokratik seçim yapılacak, bu kez Yasama Gücü'nü herhangi bir siyasi yelpazedeki tüm örgütlerden 14.400'den fazla erkek ve kadın adayın katılımıyla yenilemek için."

Devlet başkanı, yaptığı açıklamada, seçim modelinin adaylara ve vatandaşlara oy kullanma hakkının tüm haklarını güvence altına aldığında ısrar etti, "Venezuela'da seçimlerin yapılmasının garantileri var, dünyayı bize katılmaya davet ediyoruz" dedi.

"Siyasi güçlerle uzlaşma ve Diyalog Tablosu'nda elde edilen kazanımlar uğruna demokrasi lehine tedbirler alındı. Son dönemde sağcı gruplara mensup 110 vatandaş affedildi ve saldırı suçlarıyla ilgili suçlardan yargılandı. ülkemize karşı "dedi başkan.

Son olarak, ABD'den gelen baskı ve ablukalara rağmen, parlamento seçimlerinin Anayasa'nın belirlediği ülkede yapılacağını belirten Devlet Başkanı, "Seçimlere müdahale etmek için Seçim Gücü'ne yeni tedbirler koyduklarını, halkların egemenliğine ve kendi kaderini tayin hakkına saygı. Saygı talep ediyoruz, Venezuela'nın yolu barış, demokrasi, özgürlük, halkın oyu ve liderliğidir. "

Editör: TE Bilisim