Polis vahşetine karşı mitingler sırasında baskılar hükümetin sokağa çıkma yasağına meydan okuyarak devam ediyor.

Günün erken saatlerinde hükümetin uyguladığı 24 saatlik sokağa çıkma yasağına meydan okuyarak polis vahşetine karşı mitingler devam ederken Nijeryalı güvenlik güçleri Lagos'ta yüzlerce protestocuya ateş açtı.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar, askerler de dahil olmak üzere güvenlik güçleri olarak kaçan protestocuların kalabalığa doğru canlı mermi attığını gösteriyor.

Instagram'da olay yerinden canlı yayın yapan popüler bir disk jokeyi olan DJ Switch'e göre en az yedi kişi öldürüldü. Protestocular, yaralı protestoculardan şarapnel çıkarmak için mücadele ederken, bir vakada da bir yaralıyı yaşama dönderemediler.

Diğer videolarda, kanlı Nijeryalı bayrakları taşıyan protestocular, sağlık görevlilerinin mağdurları tedavi etmesine izin vermeleri için güvenlik yetkililerine yalvarıyorlar.

Ekim ayının başlarında internette yayınlanan görüntülerin, Sars memurlarının Lagos'taki bir otelden bir adamı sokakta vurmadan önce sürüklediklerini göstermesinin ardından, polise yönelik tacizlere yönelik öfke, devrilme noktasına ulaştı.

Editör: TE Bilisim