Eski hemşire, bazı kadınları seks kölesine dönüştüren dini tarikat benzeri gruptaki rolüyle ilgili suçlamaları 2019 yılında kabul etmişti.

Savcıların kadınların beyinlerinin yıkandığını, hayvan gibi damgalandığını ve sekse zorlandığını söylediği dini tarikat benzeri Nxivm grubunu kuran ve bir zamanlar yöneten eski bir hemşire 42 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABD bölge yargıcı Nicholas Garaufis Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Nxivm'in eski başkanı ve kurucu ortağı Nancy Salzman'ın da 150.000 dolar para cezası ödemesi gerektiğini söyledi. 500.000 dolardan fazla nakit, çeşitli mülkler ve bir Steinway kuyruklu piyano kaybetmeyi kabul etti.

Garaufis, Salzman'ın 19 Ocak'a kadar cezaevine başvurması gerektiğini söyledi. Avukatları, hasta annesine baktığını söyledi.

Brooklyn federal mahkemesinde konuşan 67 yaşındaki Salzman, 20 yıl önce birlikte çalışmaya başladıklarında Nxivm lideri Keith Raniere'nin büyüsüne kapıldığını ve çevresinde gördüğü yanlışları görmezden gelmeye başladığını söyledi. Kırdığı herkesten özür diledi.

"Kendimi asla affedebileceğimi bilmiyorum," dedi.

Albany merkezli grup içinde “Prefect” olarak bilinen Salzman, Mart 2019'da kimlik hırsızlığı ve adaleti engellemek için komplo içeren haraç komplosu suçlamalarını kabul etti. Grubun liderliğinde cezai suçlamaları kabul eden ilk kişilerden biriydi.

O sırada, ağlamaklı bir Salzman, kendini geliştirme gurusu ve kendini kanıtlamış bir ruhani lider olan Raniere ile karıştığını, çünkü insanların hayatlarını iyileştirmelerine yardım etmek istediğini, ancak algılanan düşmanları gözetlemeye yardım ederek yolunu kaybettiğini söyledi. grubu bir piramit şeması ile bir tarikat arasında bir haç olarak ifşa etmeye çalıştı.

Salzman'ın cezası sırasında Garaufis, kendisini Raniere'nin yanında “Nxivm piramidinin tepesinde” konumlandırdığını ve ardından “travma ve yıkım bıraktığını” söyledi.

ABD'li vekili Jacquelyn Kasulis, Salzman'ın mahkum edilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Sanık, Keith Raniere'ye yanlış yönlendirilmiş sadakati ve kör bağlılığında, Nxivm'i suçlayanları korkutmak için tasarlanmış ve Nxivm'in üyelerine zarar veren bir şantaj komplosuna karıştı," dedi.

Raniere, geçen Ekim ayında bazı kadınları baş harfleriyle damgalanmış seks kölesi haline getirmek ve 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunmak suçundan 120 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Grup, Seagram'ın içki varisi Clare Bronfman da dahil olmak üzere milyonerleri ve TV'nin “Smallville”inden Allison Mack dahil olmak üzere Hollywood aktörlerini kendine çekti.

Bronfman bir yıl önce yaklaşık yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mack, Haziran ayında üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Salzman'ın kızı Lauren Salzman, Temmuz ayında beş yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı ve gruptaki rolü nedeniyle 300 saat toplum hizmeti yapması emredildi.

Nxivm, yakın zamanda yayınlanan iki TV belgesel dizisinin konusu oldu: HBO'nun The Vow ve Starz dizisi Seduced: Inside the Nxivm Cult .

Savcılar, Nancy Salzman'ın suçlarının, grubu eleştirenlerin kimliklerini çalmak ve 2003'ten 2008'e kadar e-posta hesaplarını hacklemekle ilgili olduğunu söyledi. Ayrıca, kayıtlar gruba karşı bir New Jersey davasında davacılara teslim edilmeden önce Nxivm derslerini öğrettiğini gösteren doktor videolarına komplo kurmakla suçlandı.

İnternette yayınlanan bir Salzman Nxivmbio, "Keith Raniere ile tanışana ve kişisel gelişim için güçlü ve kalıcı sonuçlar veren bir yaklaşım keşfedene kadar" New York eyaletine ve büyük şirketlere danışman olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim