Evrim Kuran Danışmanlık’ın, Yüce Auto için hazırladığı “Off-Road” tersine mentorluk programının ilk turu başarıyla tamamlandı ve yeni tur Ocak’ta başlıyor.

Yerli ve yabancı birçok firma için özel tersine mentorluk çalışmaları yapan Evrim Kuran Danışmanlık’ın Yüce Auto “Off-Road” tersine mentorluk programının ilk turu başarılı bir şekilde tamamlandı. Ocak 2023’te başlayacak ve yine yönetim ekininin mentee olacağı yeni programda bu kez genç çalışanlar ile birlikte üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri de mentor olacak. Programın duyuruları Aralık ayında başlıyor.

Şirketler tersine mentorluk programlarıyla yeni jenerasyonlara kulak verip onlarla bütünleşmek istiyor. Yöneticiler ve çalışanlar arasındaki kuşak farkının belirginleşmesi şirketlerin önündeki en büyük sorunlar arasında yer alırken, şirket sürdürülebilirliği için tersine mentorluk programlarıyla gençleri dinleyip iyi anlamak gerekiyor.

Araştırmaları ve yazdığı kitaplar ile kuşaklar alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Evrim Kuran Danışmanlık Kurucusu ve kuşak araştırmacısı Evrim Kuran, ilk turu şöyle değerlendirdi: “Off-Road tersine mentorluk programını tamamladık. İlk programa Yüce Auto - SKODA Genel Müdürü Zafer Başar dahil 6 üst düzey yönetici mentee olarak katıldı ve 6 ay boyunca ikişer genç mentorla bir araya geldiler. 6 mentee ve 12 mentorun yer aldığı toplam 6 grup oluşturuldu. Mentee ekibini farklı iş ailesinden müdürler oluştururken, mentorlar arasında bir öğrenci, iki stajyer ve farklı iş alanlarından genç çalışanlar yer aldı. Mentee ve mentor’larımız geçen ay kapanışla bir araya geldiler. Yüce Auto üst yönetimi mezun olurken, gençler de mentor olarak sertifikalarını aldılar. Şimdi yeni program için çalışmalara başladık ve yine başarılı bir tur çıkaracağımızı düşünüyorum.”

Yüce Auto – SKODA Genel Müdürü Zafer Başar

Programın mentee’lerinden olan Yüce Auto – SKODA Genel Müdürü Zafer Başar, “Bugün, farklı kuşakların bir arada olduğu, farklı renklerin birbiri ile harmanlandığı bir Yüce Auto inşasına tanıklık ediyoruz. Bu programı başlatmaktaki en önemli gayemiz bu farklı renklerin bir bütün halinde çalışabilmesini ve gelecek olan kişilerin bu çalışma ortamına renk katabilmelerini sağlamaktır. 6 aylık bir süreç olan bu program ile Yüce Auto’nun genç çalışanlarıyla geleceğin temellerini attığımıza inanıyorum. Biz mentee’ler, genç mentorlardan aldığımız geri bildirim ve enerjiler ile yeni düzende daha dinamik ve yenilikçi bir ortam yaratmaya tüm Yüce Auto olarak hazır olduğumuzu anladık. Bizler için verimli bir tersine mentorluk programını geri bıraktık ve ikinci turda üniversite ve lise öğrencilerini aramıza katacağımız için ayrı bir heyecan içerisindeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi