Yeni kitabın, Fransa'da hem bölgesel hem de ulusal basında yayınlanan "en çarpıcı" karikatürlerden bazılarına yer vermesi bekleniyor.

Fransa'nın 13 bölgesi, İslam peygamberi Muhammed'in bir karikatürünü öğrencilerine gösteren bir Fransız tarih öğretmeninin son zamanlarda öldürülmesi ve başının kesilmesinin ardından liselerde dağıtılmak üzere bir karikatür kitabı yayınlama girişimini başlattı.

Fransa Bölgeleri Başkanı Renaud Muselier'in açıkladığı gibi, yeni kitapta “ulusal basında yayınlananların yanı sıra bölgesel basında yayınlanan en çarpıcı dini ve siyasi karikatürler” yer alacak.

Aşağılık ve korkakça bir suikast

AFP'nin aktardığına göre Muselier, "Bir tarihçiler kolejinden ülkemizin siyasi tarihinde karikatür hakkını perspektif haline getirmelerini isteyeceğiz," diyerek öğretmen cinayetini "aşağılık ve korkakça bir suikast" olarak kınadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın da "bu kitabın Fransa'daki tüm lise öğrencilerine ulaştırılması için bu girişimle" ilişkilendirileceğini belirtti.

Muselier, "Bu jestle, becerilerimize saygı gösterirken, Cumhuriyet'in değerlerini ve vatandaşlarımızın her birinin barış ve özgürlük içinde yaşama temel hakkını savunma taahhütlerimize tanıklık etmek istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim