CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, mazeret tayin sonuçlarının üzerinden 2 haftadan fazla geçtiğini belirterek, öğretmenlerin yer değiştirme için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il/ilçe emri ataması beklediğini söyledi. Bulut,  il-/ilçe emri atamalarının yapılıp yapılmayacağına ilişkin belirsizliği ortadan kaldırması için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yaptı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  özür grubundan yer değiştiremeyen öğretmenlerin umutla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il/ilçe emri ataması beklediğini kaydetti. Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Ağustos’ta mazeret tayin sonuçlarını açıkladığını ancak norm sayısı yeterli olmadığı için binlerce öğretmenin mazeret tayin talebinin karşılanamadığını hatırlattı.

MEB AÇIKLAMA YAPMALI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın il/ilçe emri uygulanıp uygulanamayacağı konusunda bir an önce açıklama yapması ve belirsizliği ortadan kaldırması gerektiğini kaydeden Bulut, “Milli Eğitim Bakanlığı, özür grubundan yer değiştiremeyen öğretmenler için başta aile bütünlüğünün korunması gerekçesi ile il emri ve ilçe emri uygulamasına gidilebiliyor.

Ancak, bu uygulamayı muallakta bırakıyor. Bakanlık, şeffaf olmalı, il ya da ilçe emri yapıp yapmayacağını baştan açıklamalı, her yıl bu sorunun yaşanmasının önüne geçmelidir” dedi.

AİLE BİRLİĞİ SAĞLANMALI

Mazeret tayin sonuçları üzerinden 2 haftadan fazla bir süre geçtiğini, bu süreçte birçok öğretmenin mağdur olduğunu kaydeden Bulut, “Ailelerine kavuşmak isteyen öğretmenler, umutla bakanlıktan müjdeli bir haber bekliyor. Öğretmenler seslerinin duyurmak için sosyal medyadan çağrı üzerine çağrı yapıyor ancak, Bakanlık bu konuda sessiz.

Aile birliği, ayrıcalık değil, Anayasal bir haktır. MEB, bir an önce kararını açıklamalıdır ve bu bekleyişe bir son vermelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim