KHK ile işlerinden atılan kamu emekçilerinin işlerine geri dönmek amacıyla başlattıkları eylem 145’inci haftasında. Emekçiler OHAL Komisyonunun lağvedilmesi talebini bir kez daha dile getirdi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden atılan kamu emekçilerinin, işlerine geri döndürülmesi için başlatılan oturma eylemleri 145’inci haftasında devam etti.  Karşıyaka Çarşı'nda yapılan eylemde basın açıklamasını Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu.

"4 YILDIR 16 BİN DOSYA KARARA BAĞLANAMADI"

Tek adam rejiminin kurumsallaşmasında en önemli dönemecin 15 Temmuz darbe girişiminin fırsata çevrilmesi olduğunu söyleyen Veysel Beyazadam ihraç kararlarına karşı başvuruları değerlendiren OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun, 4 yıldır 16 bin dosyayı karara bağlamadığını belirtti.

"GÜVENLİK SORUŞTURMALARINA SON VERİN"

Hukuksuzca ihraç edilenlerin derhal görevlerine iade edilmesini talep eden Beyazadam, ayrıca Barış Akademisyenlerinin başvuruları kabul edilerek işlerine, kürsülerine, öğrencilerine dönmelerinin önünün açılması gerektiğini belirtti. Son yıllarda kamudaki dönüşüm ile bir yandan kamu hizmetlerinin özelleştirildiğini, diğer yandan da güvenlik soruşturmalarının yürütüldüğünü söyleyen Beyazadam, "Liyakatsiz, eş-dost-evlat atamaları kamusal hizmetlerin niteliğini düşürmekte, işçi cinayetlerine, kazalara yol açmakta, iş barışını bozmaktadır. Öte yandan sendika seçme hakkı ve örgütlenme özgürlüğü fiilen ortadan kaldırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

"BİZ KAZANACAĞIZ, GERİ DÖNECEĞİZ"

Liyakatsiz atamaların ve güvenlik soruşturmaların derhal sonlandırılmasını isteyen Beyazadam, "İdari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Biz kazanacağız, geri döneceğiz!" dedi. 

Editör: TE Bilisim