Yeni bir BM raporu, dünyadaki okul çağındaki çocukların şaşırtıcı bir şekilde üçte ikisinin - 3-17 yaş arası 1.3 milyar çocuğun - evlerinde internet bağlantısının bulunmadığını ve bu durumun modern ekonomide rekabet etmek için gerekli olan hayati becerileri öğrenmelerini engellediğini ortaya koydu. 

UNICEF - ITU rapor Kaç Çocuk ve Evde Gençlik Var İnternet Erişimi? 

Rapora göre, 15-24 yaş arası gençlerin de benzer bir erişim eksikliği tespit edildi, 759 milyon çocuk veya yüzde 63'ü evlerinde internet bağlantısı bulunmuyor. 

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Henrietta Fore, bu büyük sayı “dijital bir boşluktan daha fazlasıdır - dijital bir kanyondur” dedi . 

Bağlantı eksikliği, diye devam etti, sadece çocukların ve gençlerin çevrimiçi bağlanma becerilerini sınırlamakla kalmıyor, onları işten izole ediyor ve modern ekonomide rekabet etmelerini engelliyor. 

Bayan Fore, "ve COVID-19 nedeniyle şu anda milyonlarca kişinin yaşadığı okulların kapanması durumunda, eğitimlerini kaybetmelerine neden oluyor. Açıkça söylemek gerekirse: İnternet erişiminin olmaması gelecek neslin geleceklerine mal oluyor ”diye ekledi. 

'Ulaşılamayan Eğitim' 

UNICEF'e göre, dünya çapında çeyrek milyar öğrenci hala COVID-19 ile ilgili okul kapanışlarından etkileniyor ve yüz milyonlarca öğrenciyi sanal öğrenmeye güvenmeye zorluyor.  

İnternet erişimi olmayanlar için eğitim ulaşılmaz olabilir. Pandemiden önce bile, büyüyen bir grup genç, 21. yüzyıl ekonomisinde rekabet edebilmek için temel, aktarılabilir, dijital, işe özgü ve girişimcilik becerilerini öğrenmeye ihtiyaç duyuyordu. 

'Müthiş bir meydan okuma' 

Houlin Zhao, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Genel Sekreteri, ana hatlarıyla kırsal nüfusu bağlayan zorlu bir mücadele olmayı sürdürdüğünü söyledi. 

“Kırsal alanların büyük kısımları mobil geniş bant ağıyla kapsanmıyor ve kırsal kesimde daha az hanenin internete erişimi var. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında mobil genişbant benimseme ve internet kullanımındaki uçurum çok geniş ”dedi. 

Eşitsizlikleri sürdürmek 

Rapor ayrıca dijital uçurumun ülkeler ve topluluklar arasındaki eşitsizlikleri sürdürdüğünü ortaya koydu. Rapora göre, küresel olarak, en zengin hanelerden okul çağındaki çocukların yüzde 58'i evde internet bağlantısına sahipken, en fakir hanelerin sadece yüzde 16'sı. 

Durum kentsel ve kırsal nüfus arasında yüksek gelirli ve düşük gelirli ülkeler arasında benzerdir: kentsel alanlarda okul çağındaki çocukların yaklaşık yüzde 60'ı evde internet erişimine sahip değilken, kırsal hanelerde yaklaşık yüzde 75'tir. Sahra altı Afrika ve Güney Asya'daki okul çağındaki çocuklar en çok etkilenen çocuklardır ve her 10 çocuktan 9'u internete bağlı değildir.https://data.unicef.org/resources/children-and-young-people-internet-access-at-home-during-covid19/ 

Editör: TE Bilisim