Mersin merkez Toroslar ilçesinde yer alan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nin dezenfektan üretim atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş ve patlamada yaralanan iki öğretmen hastaneye kaldırılmıştı.

Ağır yaralı olan Eğitim Sen Üyesi ve Kimya Öğretmeni Ramazan Şahin bugün sabah erken saatlerde yaşamını yitirdi

Patlama nasıl olmuştu?

Olay Mersin Toroslar ilçesi Alsancak Mahallesi'nde bulunan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana gelmişti.

Pandemi nedeniyle bir süre önce kurulan dezenfektan üretim atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama yaşanmış. O sırada atölyede çalışan kimya öğretmenleri Ramazan Şahin ile Hasan Satırlı ağır yaralanmışlardı. Yaralı iki öğretmen kendi imkânlarıyla dışarı çıkabilmişlerdi.

Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz, sendikalarının da üyesi olan Şahin’in yaşamını yitirmesinin ardından şu bilgiyi verdi;

“Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi’nde dezenfektan üretimi yapıldığı esnada meydana gelen patlamada yaralanan Kimya Öğretmeni ve sendikamız üyesi Ramazan Şahin  yatmakta olduğu MERSİN Şehir hastanesi yanık ünitesinde tedavi görmekte iken yaklaşık olarak 4 saat önce öğretmenimiz vefat etmiş olduğunu öğrendim.” Dedi.

Karagöz sözlerine şöyle devam etti; "Elim kazada duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek acıları paylaşmak ve geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzere Eğitim Sen Merkez Yürütme kurulu olarak dün akşam Mersin’e gelmiştik. Bugün saat 11:00 de Mersin Şehir hastanesi Yanık ünitesinde yatmakta olan Ramazan Şahin ve diğer yaralı öğretmen arkadaşımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletecektik. Ancak Ramazan Şahin arkadaşımızın yaklaşık 4 saat kadar önce vefat etmiş olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş olduk.

Eğitim Sen Merkez Yürütme kurulu olarak öğretmenimize rahmet, ailesine sevenlerine dostlarına üyesi olduğu sendikanın üye ve yöneticilerine baş sağlığı diliyoruz. Üyemiz Ramazan Şahin’in ölümüne neden olan bu olayın yakından takipçisi olacağımızı da ifade etmek isterim." dedi

Editör: TE Bilisim