Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir kez daha toplanıyor. Kurul son olarak iki hafta önce toplanmıştı.

Corona virüsü salgınıyla ilgili Türkiye’de gelinen son durumun, alınan ve alınacak ek tedbirlerin değerlendirileceği toplantının başlangıç saati 15.00 olarak açıklandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın alınan kararlarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Bilim Kurulu’nun gündemindeki en merak edilen konuysa okulların açılma tarihiyle ilgili alınacak tavsiye kararı. Daha önce Türkiye’de eğitimin 31 Ağustos’ta başlayacağının ilan edilmesine karşın son günlerde vaka sayılarının artması nedeniyle okulların açılma tarihinin ertelenmesinin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Beklenti, özel okulların önümüzdeki hafta, devlet okullarının da 31 Ağustos'ta eğitimlere yine online olarak başlamaları ve okulların açılma tarihinin bir süre daha ertelenmesi yönünde.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısına işaret edilmesi, bu konudaki beklentileri de arttırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda

Milli Eğitim Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “2020-2021 eğitim-öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın alınan kararlarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Koca’nın toplantıdan sonra Rusya’nın aşı açıklamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Koca, daha önce yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin Rusya ve Çin’le birlikte aşı çalışmaları konusunda işbirliği bulunduğunu ifade etmişti.

Son dönemde bazı şehirlerde vaka sayılarının arttığı ve hastanelerde ve yoğun bakımlarda boş yer kalmadığına yönelik iddialar her ne kadar daha önce Bakan Koca tarafından yalanlanmış olsa da bugünkü basın toplantısında da gündeme gelmesi beklenen konular arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim