Birincilik ile taçlandırılmış öykü “Ay Işığı Gözlerimi Aldı”

3. Bölüm

Neredeyse 40 yıldır beyin hariç bütün insan organlarının yapay kopyaları yapılabilmekteydi. Hatta bu yapay organlar için önceleri devlet teşvikiyle sonraları özel girişimlerle bütün konfederasyonlarda yapay organ fabrikaları açılmıştı. Sentetik yapıdaki bu yapay organlar, ilk yıllar bazı sorunlara sebep oldularsa da sonraki yıllarda oldukça fazla hayat kurtardılar. Birçok insan yapay organların daha faydalı olduğunu, en azından ne kadar süre dayanabildikleri bilindiğinden gerçek organlardan daha işe yarar olduğunu konuşmaya başladı. Öyle ya, gerçek organlar, günümüz teknolojileriyle bile ne zaman iflas edebilecekleri ya da kötü bir sürpriz yapabilecekleri konusunda çok fazla ipucu vermiyorlardı. Hiçbir sorunu olmadığı halde bir kalp birden durabilir ve ölümünüze sebep olabilirdi. Ama yapay organlar en az 15 yıl garanti kapsamında tutuluyorlardı.

Bu da sahip olduğunuz yapay organın 15 yıl boyunca ölümünüze sebep olmayacağını garanti etmesi demekti. Yapay organın tek ve en büyük dezavantajı ise oldukça pahalı oluşuydu. Ben de bir dönem gözlerimi yeni bir çift yapay gözle değiştirmeyi düşünmüştüm. Tabi doktorum buna karşı çıktı. Ona göre henüz iş görüyorlarken yapay gözlere ne gerek vardı. Doğru, arada bir akıntı yapmasından ve bulanık görmeme sebep olmasından başka bir sorun yoktu. 28 yıldır bu gözler çok işime yaradılar ve  onları, yeteneklerini kaybedene kadar kullanabilirdim. Ayrıca doktorumun söylediğine göre tavsiyesine uyduğum takdirde ölene kadar görme sıkıntısı yaşamayacaktım. Tavsiyesi şuydu: Araştırmalara kendimi kaptırıp gözlerimi çok fazla yormamak.

Aklımı kurcalayan “bu çağda neden organ hırsızlığı” sorusuna İrfan’dan oldukça mantıklı bir açıklama geldi. “Orhan, bu organ hırsızlığı son 3 yıl hariç en son ne zaman yaşandı? Ben söyleyeyim, bundan 40 yıl önce, Kuzeybatı Kıta Konfederasyonunun yapay organ üretme izni çıkartmasından önce yaşanmış. 2023 yılında organ mafyalarıyla baş edilemeyince yapay organ üretme izni verilmiş. 2024 yılından sonra son 3 seneye kadar bir tek organ hırsızlığı vakası olmamış. Bence dostum organ hırsızlığının bu, Ay atmosfer düzenleme deneyleriyle ilişkisi var. 3 yıldır bu deneyler yapılıyor doğal olarak yaratılan atmosferin insan vücudunda ne gibi tepkimeler yaratacağı öğrenilmeye çalışılıyordu.”

Devamı gelecek…

Onur Akıncı; Öykü – “Ay Işığı Gözlerimi Aldı” – Bölüm 1

Onur Akıncı; Öykü – “Ay Işığı Gözlerimi Aldı” – Bölüm 2

Editör: TE Bilisim