TAHRAN - Oscar adayı yönetmen Majid Majidi, dünyanın dört bir yanındaki gayrimüslimlerin de İmam Hüseyin'e (AS) karşı derin bir sevgi beslediğini ve İmam sevgisinin sınırı olmadığını söyledi.

Mecidi, Çarşamba günü medyayı Evde Kısa Film Festivali hakkında bilgilendirmek için düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İranlı ailelerin bu yıl İmam Hüseyin'in (AS) şehadet yıldönümünü anmak için evlerinde uygulayacakları ritüelleri kapsayan kısa filmlere ışık tutacak olan festivalin başkanı seçildi.

Festival, insanları COVID-19 salgını nedeniyle evde kalmaya teşvik etmek ve aile üyeleri için ritüelleri düzenlemek için bu yıl Rahe Iman Hayır Kurumu tarafından başlatıldı.

Hindistan'da insanların İmam Hüseyin'e (AS) ne kadar şefkat gösterdiğini gördüm

Hindistan'da dram "Bulutların Ötesinde" 2017 yılını yapan Majidi, "Hindistan'da insanların İmam Hüseyin'e (AS) ne kadar şefkat gösterdiğini gördüm ve bu İmam Hüseyin'in bir erkek olarak o kadar mükemmel olduğunu gösteriyor ki, onun sevgisi Şii ülkelerinin sınırlarının ötesine geçiyor” dedi.

Tibet'te Budistlerin Muharrem yas ritüelleri ve İmam Hüseyin (AS) ile ilgilendiğini de gördüm. 

“Tibet'te Budistlerin Muharrem yas ritüelleri ve İmam Hüseyin (AS) ile ilgilendiğini de gördüm. İmam Hüseyin'in karakterinin mübarek yönleri sadece dini terimlerle tanımlanmamalı, ahlakı ve mükemmelliği dünyaya gösterilebilir ve umarım önümüzdeki yıllarda festivali küresel bir etkinlik olarak düzenleyebiliriz ”dedi.

Festivale sadece bir dakika uzunluğunda film ve üç dakikadan kısa filmlerin katılmasına izin veriliyor ve sunumların 21 Eylül sonuna kadar organizatörlere gönderilmesi gerekiyor.

Filmler, Majidi ve İranlı film yapımcıları Reza Mirkarimi ve Narges Abyar'dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.     

Festival ayrıca, en iyi İslami din adamlarının pandemi nedeniyle Muharrem ritüellerini evde gerçekleştirme çağrılarını vurgulamayı amaçlıyor.  

Rahe İman Yardım Örgütü, İran'ın güneydoğusundaki uzak sınır kasabalarında yoksulluk içinde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek için Ayetullah Seyyed Ali Sistani'nin katkılarıyla kuruldu. 

Şii Müslümanlar, Muharrem ayının ilk gününden itibaren her yıl başlayan ritüellerle İmam Hüseyin (AS) ve arkadaşlarının şehadet yıldönümünü anıyorlar.

Fotoğraf: Yönetmen Majid Majidi, Medyayı Evde Kısa Film Festivali'nde bilgilendirmek için 26 Ağustos 2020'de Tahran'daki Rahe Iman Hayır Kurumu'nda bir basın toplantısına katıldı. (Mehr / Shahabeddin Qayyumi) 

Editör: TE Bilisim