Oscar adaylarının, ekran üzeri ve ekran dışı gösterimi ele alan dört temel standarttan ikisini karşılama zorunluluğu getirildi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, tarihi bir hamleyle 8 Eylül Salı günü, cinsiyet, cinsel yönelim, ırk, etnik köken ve engellilik konularını ele alarak ekranda ve dışında çeşitliliği ve eşit temsili teşvik etmeyi amaçlayan en iyi resim kategorisine kapsamlı uygunluk reformları düzenledi.

Film akademisi dört geniş temsil kategorisi oluşturmuştu: ekranda; mürettebat arasında; stüdyoda; ve filmin gelişiminin ve gösteriminin diğer yönlerinde eğitim ve ilerleme fırsatları. Akademi, filmlerin en iyi film olarak değerlendirilebilmesi için dört yeni standarttan ikisini karşılaması gerektiğini söyledi.

Temsil edilmeyen gruplar arasında kadınlar, beyaz olmayanlar, LGBTQ + insanlar veya engelli insanlar var.

Her standardın ayrıntılı alt kategorileri de var. Ekrandaki temsil standardını karşılamak için, bir filmin ya en az bir baş karaktere sahip olması ya da yeterince temsil edilmeyen bir ırk veya etnik gruptan önemli bir destekleyici karakter olması gerekir; ikincil rollerin en az % 30'u yeterince temsil edilmeyen iki gruptan olmalıdır; ya da ana hikaye, tema ya da anlatı yeterince temsil edilmeyen bir gruba odaklanmalıdır. Akademiye göre, yeterince temsil edilmeyen gruplar arasında kadınlar, beyaz olmayanlar, LGBTQ + insanlar veya engelli insanlar var.

Bir filmin yapımcılarına verilen en iyi film ödülü, her film akademisi üyesinin oy verebileceği bir kategoridir. Bu yıl Güney Kore filmi Parasite, ödülü kazanan İngilizce olmayan ilk film oldu. Diğer tüm kategoriler mevcut uygunluk şartlarına göre tutulacak.

Temel değişim için katalizör olacağına inanıyoruz.

Akademi başkanı David Rubin ve CEO Dawn Hudson yazılı bir açıklamada, "Açıklık, hem film yapımında hem de onlarla bağlantı kuran izleyicilerdeki çeşitli küresel nüfusumuzu yansıtacak şekilde genişlemelidir" dedi. "Bu dahil etme standartlarının, sektörümüzde uzun süreli, temel değişim için katalizör olacağına inanıyoruz."

İkinci kategori, bir filmin yaratıcı liderliğini ve ekip kompozisyonunu ele alır. Standardı karşılamak için, bir filmin ya en az iki liderlik pozisyonuna sahip olması ya da bölüm başkanlarının yeterince temsil edilmeyen gruplardan ve en az birinin yeterince temsil edilmeyen ırksal ya da etnik bir gruptan olması gerekir; en az altı diğer mürettebat üyesi, yeterince temsil edilmeyen ırk veya etnik gruplardan olmalıdır; veya mürettebat üyelerinin en az % 30'u yeterince temsil edilmeyen gruplardan.

Üçüncü kategori, ücretli staj ve çıraklık fırsatlarının yanı sıra hat altı çalışanlar için eğitim fırsatlarıyla ilgilenir ve dördüncü kategori, pazarlama, tanıtım ve dağıtım ekiplerindeki temsili ele alır.

Filmler gizli dahil etme standartları formları sunacak, ancak 94. ve 95. Akademi Ödülleri'nden en iyi film umutları için gerekli olmayacak.

Dahil etme standartları, akademi yöneticileri DeVon Franklin ve Jim Gianopulos liderliğindeki bir görev gücü tarafından ve Amerika Yapımcılar Birliği ile istişare halinde geliştirildi. British Film Institute ve British Academy of Film and Television Awards tarafından kullanılan çeşitlilik standartlarını dikkate aldılar.

Bu değişiklikler 93. Akademi Ödüllerini etkilemeyecek, ancak akademinin Covid-19'un film işi üzerindeki etkileri nedeniyle, töreni 25 Nisan 2021'e ertelemesi ve yayın hizmetlerinde çıkış yapan filmlere izin verilmesi de dahil olmak üzere değişiklikler yapmak zorunda kalmasına rağmen, en iyi program için uygun.

Editör: TE Bilisim