İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan İşrak Vakfı'nda 14 yaşında bir erkek çocuğun vakfın müdürünün istismarına uğramasını meclis gündemine taşıdı.

Gerici-dinci vakıf, cemaat ve tarikatlarda kaç çocuk istismara uğradı!

Ersoy, ülkede gerici dinci vakıf, tarikat ve cemaatlerin desteklenerek kamusal tüm olanaklardan yararlandırıldığını, özellikle eğitim alanında örgütlenerek laik ve bilimsel eğitim karşıtı faaliyetlerde bulunup genişlediklerini söyledi. Özellikle son yıllarda istismarın açık bir biçimde yaşandığı bu vakıf ve cemaatlerin kapatılması gerekirken mülki idare amirleri tarafından desteklendiğinin altını çizdi.

Gerici-dinci vakıf, cemaat ve tarikatları kapatın!

Baştan aşağı kokuşmuş düzeniniz yere batsın diyen Ersoy, çocukların kuran kursunda, ilim öğretmek adı altında istismar edilmesine bu iktidar göz yumuyor dedi. Adına laf ettirmedikleri bu cemaat ve vakfın yurtlarında hemen hemen her gün bir çocuk istismara uğrarken ilgili bakanlıklar neden sesini çıkarmıyor ifadesini kullandı.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması istemi ile şu soruları yöneltti;

1.         Dinci gerici vakıf ve cemaatlerde hemen hemen her gün bir çocuk istismara uğramaktadır. Kapatmak için kaç çocuğun daha istismar edilmesini bekliyorsunuz?

2.         Çocuk istismarının yaşandığı İşrak Vakfı kapatıldı mı? Kurucuları, yöneticileri hakkında herhangi bir idari işlem başlatıldı mı?

3.         İşrak vakfında çocuklarla görüşüldü mü?  Başka istismar mağduru olan çocuk var mıdır? Bu konuya dair herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?

Editör: Haber Merkezi