Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Mezitli Kuyuluk Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Şirin Esen, Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, özel bireyler ve aileleri katıldı.

İlk olarak Mezitli Özel Eğitim Uygulama Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı Halk Oyunları Grubu’nun gösterisi büyük beğeni topladı. Müzik ve Dans gösterileri, Bubble Show, Tahta Bacak Show ve Jonklör Show’un da sahne aldığı etkinlikte, özel bireyler doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı.

Gökayaz: “Bu etkinliği okullarla yapma kararımızın ne kadar doğru olduğunu gördük”

Özel bireylerle her ortamda ve şartta birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak burada olmak, bizim için de çok büyük bir mutluluk kaynağı. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu sene ilk defa okullarla yapma kararı almıştık ve bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu gördük. İnşallah, bundan sonraki süreçlerde de bu tür etkinliklerde hep beraber oluruz” dedi.

Dr. Atila: “Onlar hepimizin çocukları, hepimizin geleceği”

Özel bireylerin doyasıya eğlendiği etkinlik hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila ise, bu tür etkinlikler sayesinde engelli bireyler, aileleri ve yöneticilerin yer aldığı büyük bir aile oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Onlar hepimizin çocukları, hepimizin geleceği, hepimiz birlikte el ele daha güçlüyüz” diye konuştu.

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (1)

Büyükşehir Belediyesi’nin, özel gereksinimli bireylere yönelik olarak yıl içerisinde farklı tarihlerde birçok etkinlik düzenlediğini ifade eden Dr. Atila, “Aslında bizim her gün bir etkinliğimiz var. Mesela Engelsiz Yaşam Parkımızda, her gün değişik bir etkinlik yapılıyor. Dikiş, seramik, ahşap boyama atölyelerimiz var. Sadece çocuklarımız değil, velilerimizle birlikte piknik ve farkındalık etkinliklerimiz oluyor. Özel gün ve haftaları birlikte kutluyoruz. Yani bizim faaliyetlerimiz hiç bitmiyor. Sürekli devam ediyor onlarla birlikte. Aslında biz büyük bir aile olduk. Onlar bizi, biz onları kapsadık” şeklinde konuştu.

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (1)

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (8)

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (4)

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (3)

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (5)

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (12)

ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENMENİN TADINI ÇIKARDI (9)

Editör: Haber Merkezi