Edis’e de Çok Kırgınım!
 
Ayşe Hatun Önal ile 3 Yıldır Konuşmuyoruz!
 
“Ruj” Şarkısını Tarkan’a Yazmıştık! Fikirlerim Çalındı!
 
Tarkan ve Ajda Pekkan’ın Benim Şarkılarımı Okumalarını İsterim!
 
Sezen Aksu Benim Pirimdir!
 
Müzik ve eğlence dünyasında trendleri belirleyen isimlerin başında gelen ünlü iletişimci Özgür Aras'ın sunumuyla gerçekleşen, kralmuzik.com.tr'de, iTunes ve Spotify Podcast platformlarında ve Kral Pop Radyo ‘da yayınlanan "Özgür Aras'la Baş Başa"nın bu hafta ki konuğu bugüne kadar besteci ve söz yazarlığı ile çok sayıda hite imza atan pop müziğin en üretken sanatçılarından Onur Özdemir nam-ı diğer Onurr oldu. Özgür Aras ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Onurr, çok özel açılamalar yaptı.


 
 


Edis’e de Çok Kırgınım!
 
Onurr, programda küs olduğu bir ismin de Edis olduğunu açıkladı. Onurr; “Ve... Edis’e de çok kırgınım. Aşkla alakalı böyle bir depresyon yaşadım ve yani neredeyse otuz kilo verdim. Doksan iki kilodan altmış kiloya düştüm. Ben o süreçte günde sekiz saat ağlıyorum evimde oturup. Ah canım arkadaşım iyi misin deyip evime gelmesini bekliyordum. Ben ona zamanında hiç para talep etmeden, kendisinin eline en patlamış şarkılarından birini beş kuruş para almadan vermiştik. Sonrasında da hiçbir para talep edilmedi. Ben onu sadece arkadaşlığını istemiştim. Ama dediğim gibi olmadı o yüzden de her tercih bir kayıptır. Dedi.
 
Ayşe Hatun Önal ile 3 Yıldır Konuşmuyoruz!
 
Onurr, programda Ayşe Hatun Önal’a çok kırgın olduğunu da açıkladı. Onurr; “Kendisine çok kırgınım ve konuşmuyoruz neredeyse üç yıl oldu.  Bir şarkı sözüyle ilgili... Bir şarkının sözü konusunda çok nettim. Yani net derken dedim ki Ayşe bu şarkının sözünü değiştirme. Ayşe’ye diyorum ki bak bunu orijinal sözleri böyle, böyle okuman lazım. Neyse sonra Ayşe’den haber alamamaya başladık. Normalde her gün duyduğumuz haber aldığımız Ayşe’den, ses seda yok. Alper diyor ki bence bu kapandı, albümü kendi başına yapıyor. Tamam eyvallah. Ama ben Ayşe’ye defalarca anlattım. Bak bu şarkıyı böyle okuman lazım. Sözleri bu...  Yazlıkçı otogarında, öptün dudağımdan. Cebimde boncukların hepsi bana kaldı. Çünkü o anı yaşadım ben gerçekten.  Ama onu anlamayacağını düşündüğümüz bir artistte gittiği için Alper'de o ilk sözü değiştirip yağmursuz elvedamızda, öptüm dudağından diye böyle saçma bir şey yapalım dedi. Tamam. Bunu böyle yaptık. Ayşe, tutturdu onu öyle yapacağım. Neden peki Ayşeciğim? Çünkü Ayşe Hatun Önal yazlıkçı otogarına gitmezmiş. Orada ne iş olur altın falan filanmış. Ben hemen izin vermem bak buna. Ya normalde yaptığım bir şey değil. Hiç sevmem benim sözüm böyle olacak hiçbir şey değişmez demem... Ama benim bu hatıram değiştirmek istemiyorum dedim. Sonra beni MESAM’dan aradılar şarkının izinleri için...  Peki dedim ilk iki satırda ne yazıyor? Yağmursuz elvedamızın öptüm dudağından yazıyor dediler. Hayır dedim ben izin vermiyorum. Onun sözleri öyle değil dedim. Sonra çok araya girenler oldu... Sonra izin verdim. Sonra Ayşe’yi aradım ve arkadaşlığımızın bittiğini söyledim. Sonra bana uzun uzun mesajlar hakaretler, şantajlar, tehditler...” dedi.
 
“Ruj” Şarkısını Tarkan’a Yazmıştık! Fikirlerim Çalındı!
 
Onurr, programda Özgür Aras’ın Onur Özdemir, Onurr nasıl oldu? sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı; “Bunun bir hikayesi var aslında. Ben Sakin Grubu’ndan ayrıldıktan sonrasında Alper Narman ile şarkı yazıyordum. Ve o süreçte de aslında hem bir taraftan böyle otuzlarımın keyfine varıyorum. İşte para kazanıyorum. Akademiyi bırakmışım. Bir taraftan vücut yapıyorum ve hem fiziksel olarak çok iyiyim. Kendimle çok mutluyum. Hani o kadar keyifliydim ki. Hiç yoktu kafamda böyle bir şey... Şemsettin Bey o dönemde Sony Müzik’in patronu, sürekli sen de bir şey çıkar, biz yapacağız diyordu.  O ara Tarkan'a diye yazdığımız birkaç tane şarkı vardı. Biri “Derviş”, biri “Aşıklar Ölmez”, biri de “Ruj” şarkısıydı ve “Ruj”u tam olarak Tarkan’a yazmıştık. Alper ile Ozan Çolakoğlu'na çok gittiğimiz bir dönem o zamanlarda. O yaptığımız şarkılardan birini dinledik. Ozan abi, çok güzel stüdyoda bir kaydetsene bunu dedi.  Biz kaydettik, akşam evime döndüm. Ozan abi Alper'i arıyor. Samsun Demir’in geldiğini ve kaydı çok beğendiğini, hemen bir single yapmak istediğini söylüyor. Hiç aklımda yokken Ozan Çolakoğlu olduğu için büyük bir gururla tamam dedim. Tam hazırlık yapılıyor klip görüşmeleri falan... Bir anda Ozan abi Gülşen'le Murat Boz'un “Seyre Dursun Aşk” single’ı var onu önce çıkartacağız, bizimki birkaç ay sarkacak dedi. Ondan sonra bakıyorum yönetmende aaa benim çalışmak istediğim yönetmen ile onlar çalışılıyor. Ondan sonra bakıyorum kendi klibimiz için görüşmeye gittiğimizde bana Ozan abi veya yönetmen çocuk sonradan da işte Murat Boz ve Gülşen’in klibinde çalışan çocuk... Bana klipte ne istiyorsun? Hikâye fikrin var mı? diye soruyordu. Bende dedim ki düz buz mavisi bir takım elbise giyerim, spor ayakkabı falan. Sonra klibi izliyorum ki Murat Boz’un üzerinde buz mavisi bir takım elbise falan. Fikirlerim kullanıldı, çalındı... Ben böyle bir şok oldum, tabii ki üzüldüm. Ama Ozan abiye saygım çok sonsuz. İki hafta sonra Ozan abiyi aradım. Sana saygım çok büyük ve sana sevgimi, saygımı yitirmek istemiyorum Daha öncede buna çok benzer hikayelerden gönlüm kırılarak kaçtım dedim. Sana sevgimi saygımı yitirmek istemiyorum, ben bu anlaşmayı yapmayacağım dedim. Böyle bir olay yaşadık.. Sonrasında Sony Müzik ile anlaştım. Öyle biraz karambol bir şekilde Onurr projesi oluştu.  Ve ne koyalım derken de ben hani Tarkan, Sezen falan var. Dev isimler. Ben şimdi kendime Onur diyemem.  Erol Evgin çok dinliyordu ablam çocukken. O dönemki bilirsin kızların aşık olduğu biriydi Erol Evgin...  Ben de kendim tanık olup çok dinlediğim için Erol Evgin’i...  Erol Evgin’de R'lerini bastıran birisi. O an aklıma geldi. Ya dedim ki ben kendim Onur diyemem. Ben Sezen Tarkan değilim ki bir daha ekledim adıma Onurr olsun dedim. Çünkü bende zaten r harfini çok bastırarak okuyorum. Ama ondan sonra insanlar tam tersi durdu.
Emlakçı abi ismi gibi dediler, öyle dediler, böyle dediler... Bir anda bütün karizmam çizildi. Halbuki ben tam tersine çok daha yani alçak gönüllü davranmak isterken baya hançeri yedim ciğerime...  Şok oldum kaldım. Kariyer planlamam mahvoldu yani. “ dedi.
 
Tarkan ve Ajda Pekkan’ın Benim Şarkılarımı Okumalarını İsterim!
 
Onurr, son dönemlerde şarkı verdiği ve üzerinde çalıştığı projelerinide açıkladı. Onurr; “Olcay’da var. Simge'nin var. Murat Boz'da var...  Bengü’de ve Merve Özbey’de var... Tarkan ve Ajda Pekkan’ın benim şarkımı okumalarını çok isterdim. İkisine de şarkı vermedim. Onların beni fark etmeleri veya bir şey olmaları gerekiyor ama onları onlara bir şeyleri fark ettirecek insanlar da işte böyle çok network yalakası insanlar onlara ulaştırılıyor. Biz oralara gelemiyoruz yani... Ama Ajda Tarkan benim hayalim...” dedi.

Özgür Aras Foto-1
 
Sezen Aksu Benim Pirimdir!

Onurr, geçmişten bu yana kendisi için idol olan, ilham aldığı kişileri de açıkladı. Onurr: “Çok var. Yani Sezen Aksu, Sezen Aksu'ya hani tapıyorum bile diyebilirim. Her şeyini seviyorum. Erol Evgin'i çok seviyorum Hani bunlar böyle çok zilyon kere, milyon kere dinleyip hatmettiğim isimler. Timur Selçuk'tan bir dönem ders aldık. Müzeyyen Senar çok severim. Zeki Müren çok severim. Hatta Bursa’ya gittiğimde mezarını ziyaret ederim. “ dedi.
 
Rock Gruplarına Cover Çaldıkları İçin Değersiz Davranıyorlardı!
 
Onurr, programda ilk olarak müzik yolculuğunun nasıl başladığını anlattı; “ Müzik yolculuğum, aslında her zaman vardı. Yetenekli olduğum da belliydi. Ben göçmen bir ailenin çocuğuyum. Bu yüzden onlar sürekli işin olsun, bileziğin olsun dediler. Fen lisesinde okudum sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde...  Burada daha sonra kendime rock grubu kurdum, “Sakin” isminde... Ve... 2001 -2002 falan. O zamanlarda işte şu an bildiğimiz Gripin’dir, Zakkum’dur... Onlar mesela Taksim'deki bütün kulüplerde cover çalıyorlardı. Ama ben daha o zaman bile o kadar havalıydım ki... Ben kendi şarkılarımı yazıyorum diyordum. Böyle bütün büyük makyajlı rock artistlerine bakıp böyle müzikler seviyorum ben diyordum. Ben gidip orada saçma sapan cover çalmam falan derdim. O dönem daha değersiz davranıyorlardı rock gruplarına, cover çaldıkları için. Sonrasında roc müziğin patladığı bir dönem oldu. O zaman rock gruplarını sahiplenmeye başladılar. Benim de müziğe başlamam o yıllarda “Sakin” grubunu kurmamla başladı diyebilirim.” dedi.
 
Hit Şarkı Yazmanın Bir Formülü Yok!
 
Alper Narman ile beraber şarkı yazma konusunda aranan ekiplerden, aranan söz yazarı ve bestecilerden biri olan Onurr, Hit şarkı yazmanın bir formülü olup olmadığından da bahsetti.  Onurr; “Bir kişinin güzelce yönetmesi lazım bu durumu. Ama hit yazmaktır, şarkı yazmaktır ona dair teknik şeylerimiz var tabii ki...  Şu güne kadar yazılmış milyonlarca şarkı var. Onlara bakıp analiz yapıyoruz ama güzel bir hit nedir? Formülü bence yok. Bugün hala yok. Allah'a şükürler olsun ki yok. “ dedi.
 
Gönlüm Hem Pop Müzikten Yana!
 
Bir müzisyen olarak rock müzik yapan hem de pop tarzında hit şarkılar yazan Onurr, kendisini Pop tarzına daha yakın hissettiğini söyledi. Onurr; “Yani hepsi olmak istiyorum. Ama gönlüm kesinlikle pop müzikten yana...  Ama rock müzik yapmak ta çok keyifli, çok iyi de yapıyorum bunu. Sadece rock müzikten ibaret de değilim.  Rock müzik, elektrik ve akustik gitarın temel alındığı bir tarz. Hani bugün kendini rock grubu diye adlandıranlar için de rock müzik yapmak zordur. Onlar bile bence tam rock müzik yapmıyor aslında...  O yüzden pop müzikte zurnayla bile pop yaparsın. Hani davulla yaparsın, ne bileyim gitarla yaparsın, saksafonu ile...  Çok geniş bir skala.  Bugün pop müziğin içerisinde o kadar çok rock etkili şeyler yapıyoruz ki... Ne bileyim işte ufak ufak house müzik tekrardan geriye geliyor. Ben de yeni albümde çok house müzik tarzı olan çok şarkı koydum.  O yüzden yani deney yapmaya çok daha açık bir alanı var pop müziğin. O yüzden ben kendimi pop müziğe daha yakın görüyorum. “dedi.

Bu Ülkede İhtiyaç Duyulan Bir Karakterim ve Rengim Var!
 
Onurr, şarkı yazarı ve besteci Onur Özdemir'in önüne geçer mi sorusunu da yanıtladı. Onurr, yorumcu klimliğinin söz ve besteci kimliğinin önüne geçmesini istediğini söyledi: “Keşke geçse. Yani günün birinde geçmesini isterim. Çünkü bence bu ülkede ihtiyaç olunan bir karakterim ve rengim diye düşünüyorum. Kendi yaşıtım ve kendi yaşımın altındaki gençlere de ümit verebilme kaygısını her zaman yaptığım işin yanında taşıyorum. Onların utanmayacağı, seveceği hep böyle bir ilham alacağı bir insan olarak öyle işler yapan biri olarak bir şeyler sunmaya çok özen gösteriyorum. Özellikle son üç dört yıldır yani. Belli bir yaşa yani 35-36 yaştan sonra diyelim. O yüzden de önüne geçmesini çok isterim. Çünkü yani şu an elinde işte ismi, gücü, parası, her şeyi olan birçok artistin çok boşa harcadığını düşünüyorum. Yani bazen böyle otuz yılık, kırk yıllık müzisyenlerle yan yana oturduğumuzda mesela işte sen yaz dediklerinde ne istiyorsunuz ama? Nasıl bir şey yazalım yani? Hani bana mesela bu soruyu birisi sorsa ben şu an on tane model sayabilirim. Bak şunun gibi şarkı olsun, böyle olsun derim ama onların fikirleri yok. O zaman siz bu zamana kadar şansa geldiniz. Hani Madonna’ya bakıyorum. 70 yaşında hala tutkusu var.” dedi.
 DSC03544
Ailemden ve Sevgilimden Eleştiri İstemem!
 
Onurr, dışarıdan gelen her eleştiriye açık olduğunu ama ailesinden ya da sevgilisinden gelen eleştiri istemediğini söyledi. Onurr; “Aileden ve evden veya sevgilimden eleştiri istemiyorum mesela. Aileme de sevgilime dedim. Sakın beni eleştirmeyin. Ama yapacağım bir iş beni rezil edecekse o zaman durdur beni ama onun dışında ben senden kritik beklemiyorum. “ dedi
 
Benim İçin Aşık Olmak Demek; Onunla Aynı Mezara Gömülmek İstemek Demek!
 
Onurr, programda kendisi için aşkın tarifini de şu sözlerle yaptı; “Benim için aşkın tarifi gerçekten aşık olduğum kişi ile aynı mezara gömülmek istiyorum. Ya onun hayalini kuruyorum. Eğer onu hissediyorsam o zaman aşığımdır”dedi.

Editör: Haber Merkezi