AK Parti'nin iktidarda kaldığı süre boyunca vatandaşların mağduriyetlerinin arttığını dile getiren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Milletimiz gün geçtikçe fakirleşiyor. AK Parti yandaşıyla birlikte saltanat peşine düştü. "dedi.


Türkiye'de siyasi yönetimden kaynaklı günden güne mağduriyet yaşayan kişilerin sayısının arttığını belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Parti'nin halkın fakirleşmesini umursamadığını söyledi.


Ekonomik krizden çıkmak isteyen vatandaşların borç batağını battığını ve icralık olduğunu belirten Yalım, "Türkiye genelindeki 2022 yılında açılan icra dosya sayılarının il il gösterildiği vahim bir harita gündeme düştü. Bende bu haritada öncelikle ilimdeki icra dosya sayısına baktım. Uşak'ta 55 bin icra dosyası var.  sonra içerisinde yaşadığımız bölgemiz Ege Bölgesi'ne baktım 2 milyon 7 yüz 98 bin icra dosyası var. Bu ege bölgesinde bu ailelerin icralar nedeniyle sıkıntısı var demektir. Ayrıca bu alacaklarını tahsil edemedikleri için bir o kadar kişi veya şirket mağdur demektir.  bu durum hesaba yansıtıldığında 5 milyon 5 yüz 96 bin kişi, bu durumdan etkilenmektedir. Bu harita AKP İktidarının 20 yılda ülkemizi getirdiği noktanın haritasıdır. Ak Parti kulaklarını halkın sesine, feryatlarına tıkamış durumda sadece 5'li çeteyi memnun etmeye çalışıyor. Arkasına dönüp bir baksa bu icra dosyalarını görecek, işsiz kalan evine ekmek götüremeyen vatandaşın halini görecek, geçinemeyen memurun-emeklinin-işçinin feryadını duyacak ama nafile arkasına dönüp bakan yok! Varsa  Yoksa  Tek dertleri iktidarda kalabilmek. Artık bu gidişata dur demenin vakti geldi de geçiyor." açıklamasında bulundu.  


AKP İktidarı boyunca ülkemizde mağduriyet yaşayan kişilerin sayıları gün geçtikçe arttığını belirten Yalım, "Vatandaşların AKP iktidarında yaşadığı tek mağduriyet icra dosyaları değildir. Emekli vatandaşlarımızın intibak yasası mağdurları var! Halâ intibak yasaları çıkmadı. 3600 ek göstergesi çıkarıldı fakat Anayasamızın eşitlik ilkesi tam olarak bu yasada uygulanmadı bu yasa ile yeni mağdurlar oluştu. Bu mağdurlar yeni yıla kadar çözüm bekliyorlar. Çıkarılan öğrenci affından uygulamadan kaynaklı yararlanamayan öğrenciler var! Bu öğrencilerin sorunları giderilmelidir.  Güneş Enerjisi Santralı (GES) kuran firmaların mağdurları var! Yani devlete güvenip yatırım yapan ürettiği fazla enerjiyi devletin satın alacağını inanan yatırımcıların da mağduriyeti vardır. Hükümet bu kadar insanı mağdur etti. Saltanatı devam etsin diye halkı oyalamaya kandırmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi