1- 11 Mart ülkemizde Pandeminin resmî olarak açıklandığı gün olarak tarihe geçti. Oysa ki daha sonra içlerinde bakanlıkta çalışan bir bürokrat hekiminde olduğu bir yayında Şubat ayında Covid hastalarından bahsediliyordu.


2- Sağlık Bakanlığı uzun süre verileri sakladı. Düşük gösterdi. Oysa veriler söylenenden çok fazlaydı.


3- Maskeler ücretsiz verilecek dendi. Sonradan parayla satılmaya başlandı.


4-Turkuaz tablonun gerçek rengi Pandeminin ilerleyen günlerinde gerçeğe dönüştü. Gerçek kara bir tabloydu.


5-Aşı stokumuz yeterli. Diğer ülkelerden çok daha iyiyiz dendi. Ama aşılamada günlük doz ve hızımız çok düşük gitmekte.


6-Salgının başlarında DSÖ tarafından pandemi ilan edilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından uzun süre bizde Covid-19 hastalığı yok dendi.


7- DSÖ'nün tanı kriterleri kullanılmadığı için vefat edenler enfeksiyon hastalığından öldü diye kayıtlara geçti.


8-DSÖ tarafından Covid-19 meslek hastalığı sayılmasına karşılık ülkemizde sayılması ve pandemide bile SGK illiyet bağı aradı.

9-Dünyada 140 ülkenin sadece 27 tanesinde okullar kapatılırken, uzaktan eğitim yeterli bulunmazken, bizde uzaktan eğitim en başarılı olarak gösterildi.


10-Sağlık Bakanlığı şeffaf olmazken, verileri saklarken veya düşük gösterirken, TTB sahadan aldığı verileri bilimsel gerçekliği ile açıkladı.


11-Pandemi tüm sağlık örgütlerinin ortak aklı ile çözülmesi gerekirken, Sağlık Bakanlığı tarafından her şeyi ben bilirim, ben yaparım mantığı sonucu süreç hem pandemide hem de aşı sürecinde yönetilemedi.


12- Sağlık Bakanlığı süreci yönetemediği için dünyada en fazla hastalanan ve vefat eden sağlık çalışanları arasında ülkemiz ilk sıralarda yer aldı.

Editör: TE Bilisim