Televizyonun bildirdiğine göre, Fransız çevik kuvvet polisi Cumartesi günü Paris'in merkezinde COVID-19 kısıtlamalarına ve bir aşı kampanyasına karşı protestolar sırasında çıkan çatışmalar sırasında göz yaşartıcı gaz kullandı.

Basından aktarılan bilgilere göre protestocular iki polisin bindiği bir polis motosikletini devirdikten sonra, polis başkentin Gare Saint-Lazare tren istasyonu yakınlarındaki göstericileri geri püskürtmeye çalıştı.

Görüntüler başkentin sokaklarında yoğun bir polis varlığını gösterdi. Görüntülere göre, biber gazının sıkıldığı ve trafiğin durdurulduğu Champs-Elysees caddesinde de polis ve göstericiler arasında arbede çıktı.

Batı Paris'te aşırı sağcı politikacılar tarafından çağrılan bir başka protestoda, koronavirüs karşıtı önlemlere karşı çıkan göstericiler, "Diktatörlüğü durdurun" yazılı pankartlar taşıdı.

Fransa genelinde  Marsilya, Montpellier, Nantes ve Toulouse gibi şehirlerde protestolar planlandı.

Fransa içişleri bakanlığından bir yetkili, bir hafta önce 114.000'den Cumartesi günü ülke genelinde 161.000 kişinin gösteri yaptığını söyledi .

Fransız milletvekilleri, hükümet tarafından hazırlanan ve sağlık çalışanları için bir sağlık kartı ve zorunlu aşı oluşturmayı amaçlayan bir yasa tasarısını bu hafta sonu oylayacaklar.

Editör: TE Bilisim