Ermenistan Başbakanı Nİkol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya'nın arabuluculuğunda Moskova'da görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Hem Paşinyan hem de Aliyev TASS'a bir çözüm bulmak için buluşmaya hazır olduklarını söylediler.

Başbakan Paşinyan'a, "Rus arabuluculuğunda meslektaşınızla görüşmek için Moskova'ya gelmeye hazır mısınız?" Diye sordu.

Dağlık Karabağ sorununun yalnızca barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini her zaman zaten söylemiştim. Ne yazık ki Azerbaycan bunu istemiyor. Bizim görüşümüz, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yoldan çözülmesi gerektiğidir. Ve bu sonuca ulaşmak için gitmek, buluşmak ve konuşmak dahil gerekli tüm çabayı göstermeye hazırım. 

Ancak, çözümün taraflardan birinin teslimiyetine değil karşılıklı tavizlere dayanması gerektiğini hepimiz anlamalıyız. Bu arada, karşı taraf karşılıklı tavizlere hazır değilse, Dağlık Karabağ halkımızın hakları, yurttaşlarımızın hakkı için sonuna kadar mücadele etmeye hazırız. Ermenistan Hükümeti'nin, Ermenistan halkının ve Ermeni diasporasının tavrı budur. Bunun adil ve yapıcı bir tutum olduğunu düşünüyorum '' dedi.  

Azerbaycan cumhurbaşkanına yöneltilen aynı soruya Aliyev, Bakü'nün Ermenistan tarafı ile Dağlık Karabağ konusunda Moskova veya başka herhangi bir yerde müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Aliyev, "Bu çatışmaya son vermek ve bir çözüm yolu bulmak için Moskova'da veya başka bir şehirde buluşmaya her zaman hazırız '' dedi.

Editör: TE Bilisim