Çin-Kanadalı pop yıldızı Kris Wu, Tangshan şehrinde bir grup erkeğin dört kadına fiziksel olarak saldırdığını gösteren bir videonun Çin'de patlak vermesi üzerine Pekin'de tecavüz ve diğer suç iddialarıyla yargılandı.

Wu'nun Cuma günü Chaoyang halk mahkemesindeki kapalı duruşması, Cuma gecesi geç saatlerde Çin'in Merkezi Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonuna ait olan ve sırayla iktidardaki Komünist parti tarafından kontrol edilen Chang'An Net tarafından bildirildi.

Pekin'in doğusundaki bir sahil kenti olan Tangshan'da bir restoranda yemek yiyen dört kadına Cuma sabahı erken saatlerde yapılan saldırı, Weibo'da geniş çapta paylaşılan güvenlik kamera görüntülerine yakalandıPazar günü polis, şiddetli saldırı şüphesiyle dokuz kişiyi tutuklamıştı.

Kadın düşmanlığı ve kadınlara kötü muamele

Devlet medyası, K-pop grubu EXO'nun eski bir üyesi olan Wu'nun davasının kurbanın mahremiyetini korumak için halka kapalı olduğunu söyledi.

Wu, tecavüz ve "rastgele cinsel ilişkide bulunmak için kalabalık toplama suçu" ile yargılandı. Suçlamaların hangi iddialarla ilgili olduğu netlik kazanmadı. İstisnai durumlarda ömür boyu hapis ve ölüm cezaları da verilebilse de tecavüz üç ila 10 yıl hapisle cezalandırılabilir. Wu'nun karşı karşıya olduğu ikinci suçlama, beş yıla kadar hapisle cezalandırılabilir.

Devlet medyası, kararın ve herhangi bir cezanın daha sonra verileceğini söyledi.

Geçen yıl bir genç, Wu'yu sarhoşken onunla seks yapmakla suçladı. Wu, görevi kötüye kullanma iddialarını reddetti. Genç daha sonra yedi kadının Wu'nun onları iş ve başka fırsatlar vaat ederek baştan çıkardığını söylemek için kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. Bazılarının 18 yaşından küçük olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim