Adana’nın Pozantı ilçesine yağan yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe adeta beyaza bürünürken, belediye ekiplerinin 'karla mücadele' mesaisi durmaksızın devam ediyor.

İlçede, önceki gün başlayan kar yağışı halen etkisini sürdürüyor.

Özellikle geceleri yoğunlaşan yağış sonrası, kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaşırken, Pozantı Belediyesi ekipleri vatandaşların rahatı ve huzuru için sabaha kadar kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın koordinasyonunda oluşturulan 4 ekip,

bir yandan ana yollardaki trafik akışını rahatlatırken, diğer yandan da ara yollarda biriken karları temizleyerek, olası kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Kamışlı, Fındıklı, Dağdibi ve Hamidiye gibi boğaz mahallelerindeki kar küreme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Çalışmaların her anını yakından takip ederek, yol durumunu fotoğraflarla sosyal medya hesabından paylaşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay,

zaman zaman da yaptığı duyurularla, ilçe merkezine park edilen araçların kar küreme çalışmalarını aksattığını ifade ederek, vatandaşlardan duyarlılık göstermelerini istedi.

ZABITA SOKAK KÖPEKLERİNİ UNUTMUYOR

Pozantı Belediyesi Fen İşleri'ne bağlı ekipler kar küreme çalışmalarını sürdürürken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise kar altında kalan yiyecekleri bulamayan sokak hayvanlarına besleme yapıyor.

Doğada serbest dolaşan 'yılkı atlarına' da balyalarla yonca ile besleme yapan ekiplerin çalışmaları da aralıksız sürüyor.

KALDIRIMLARDAKİ BUZLAR KIRILIYOR

İki gündür Pozantı'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası, vatandaşların zarar görmemesi için kaldırım üzerinde oluşan buzların, belediye ekiplerinin yoğun gayretleri ile kazma ve küreklerle kırılıp, tuzlama yapıldığına işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Ekiplerimiz gece-gündüz mesai gözetmeksizin insanüstü bir gayretle çalışıyor.

Vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşler şevkimizi artırıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim