POZANTI’DA METRUK BİNALAR BİR BİR YIKILIYOR

Pozantı Belediyesi vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerini sürdürüyor.

Pozantı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan ve belediye encümen üyeleri tarafından yasal prosedürleri tamamlanan metruk binalar, ekiplerin çalışmaları sonucu tek tek yıkılıyor.

İlçeye bağlı merkez Kurtuluş Mahallesi, Şehit Hatice Hatun Sokakta bulunan ve tapulu arsa üzerinde tehlike arz eden ve içerisinde kimsenin ikamet etmediği metruk bina, arsa sahiplerinin de fikri ve düşüncesi alınarak yıkım işlemi gerçekleştirildi. 2020 yılı başından bu güne kadar 9 adet yıkım gerçekleştiren ekipler, ilerleyen günlerde 5 adet yıkım daha gerçekleştirecek.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, metruk binaların yıkılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Saha ekiplerimizin tespitleri, muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımları gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim