Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kanser hastalarına hizmet vermek üzere 2016 yılında temeli atılan ve tamamlanma aşamasına gelen Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binasında incelemelerde bulundu. Hasta konforunun öncelikleri olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel, hastanenin tamamlanmasıyla hematoloji ve onkoloji hastalarının her türlü tanı ve tedavi süreçlerinin tam teşekküllü, modern, fiziki ve teknolojik altyapıya sahip yeni hizmet binasında takip edileceğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası inşaatında incelemelerde bulunarak son durum hakkında bilgi aldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Hayri Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ve yardımcılarının da bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Tuncel, inşaatın tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, 200 yatak kapasiteli hastanenin tamamlanmasıyla hematoloji ve onkoloji hastalarının her türlü tanı ve tedavi süreçlerinin tam teşekküllü, modern, fiziki ve teknolojik altyapıya sahip yeni hizmet binasında takip edileceğini söyledi.

18’i Kemik İliği Nakil Ünitesine Ait Toplam 200 Hasta Yatağı Olacak

Onkoloji ve hematoloji hastalarının bu hizmet binasıyla tüm sağlık hizmetlerini tek çatı altında almaya başlayacağını belirten Prof. Dr. Tuncel, hastanede 18’i kemik iliği nakil ünitesine ait toplam 200 hasta yatağı, poliklinikler, yoğun bakımlar, ayaktan kemoterapi ünitesi, 4 adet yüksek doz iyot uygulama odası, laboratuvarlar ve görüntüleme ünitelerinin olacağını söyledi. Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası’nın inşaatının kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim