Kremlin basın servisinin bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 71. yıldönümü münasebetiyle Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e , Pekin'in uluslararası ilişkilerdeki önemli rolüne dikkat çeken bir tebrik telgrafı gönderdi.

"Vladimir Putin, Çin'in sosyo-ekonomik ve bilimsel-teknik gelişme yolunda emin adımlarla ilerlediğini, dünya arenasında haklı olarak yüksek prestije sahip olduğunu ve uluslararası ilişkilerde önemli bir yapıcı rol oynadığını vurguladı" dedi.

Putin, Rusya'nın ÇHC ile ortaklığa ve stratejik etkileşime büyük önem verdiğini, çeşitli alanlarda ikili diyalog ve verimli işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçladığını kaydetti. 

Putin, Rusya'nın koronavirüs salgını da dahil olmak üzere bölgesel ve küresel güvenliğe yönelik zorluklara karşı koyma çabalarını koordine etmeyi amaçladığını da kaydetti.

Başkan, "Bu, şüphesiz, Rus ve Çin halklarının temel çıkarlarını karşılıyor, dünya genelinde güvenlik ve istikrarı güçlendirme ana akımına gidiyor," dedi.

Editör: TE Bilisim