Rusya, ABD ve Fransa cumhurbaşkanları sırasıyla Vladimir Putin, Donald Trump ve Emmanuel Macron, Dağlık Karabağ'daki durumla ilgili bir açıklama üzerinde anlaştılar. Metin, Kremlin'in web sitesinde yayınlandı .

Ermenistan ve Azerbaycan,  geçen Pazar gününden bu yana tartışılan bölgenin kontrol hattı alanında silahlı çatışmalara karışıyor  . Her iki ülke de çatışmanın tırmanmasından birbirini suçluyor .

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları olan üç ülkenin liderleri, çatışma bölgesindeki temas hattında meydana gelen şiddetin tırmanmasını kınadılar.

Açıklamada, "Kurbanlara üzülüyor, ölen ve yaralıların ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. İlgili tarafların silahlı kuvvetleri arasındaki düşmanlıkların derhal durdurulmasını istiyoruz.

Buna ek olarak Putin, Trump ve Macron, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerini AGİT Minsk Grubu'nun yardımıyla " müzakerelere devam etmek için ön koşullar koymadan derhal iyi niyetle taahhütlerde bulunmaya" çağırdı .

Çarşamba günü Putin ve Macron , bir telefon görüşmesi sırasında Dağlık Karabağ'daki askeri tırmanışa da değindi . Her iki lider de devam eden çatışmalarla ilgili "büyük endişelerini" dile getirdi ve muhalif partileri "hızlı ve eksiksiz bir ateşkes" için çağırdı.

Editör: TE Bilisim