MECCA: COVID-19'a karşı aşılanan hacılar , Ramazan ayının ilk gününde yıl boyunca umre hacını gerçekleştirirken, 13 Nisan Salı günü Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki İslam'ın en kutsal bölgesini çevreledi.

Maskeli ibadet edenler, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların sosyal olarak mesafeli yollarda dua ettikleri kübik bir yapı olan kutsal Kabe'yi daire içine alma ritüelini gerçekleştirmek için toplu olarak Mekke'deki Ulu Camii'ne girdiler.

Hac ve umre bakanlığından bu ayın başlarında yapılan açıklamaya göre, Hac ve umre bakanlığının bu ayın başlarında yaptığı açıklamaya göre, hac ibadeti yapmak ve Ramazan ayında Ulu Cami'de namaz kılmak için yalnızca aşılanmış hacılar için izin alınabilir.

Bakanlığa göre, üç kategorideki insan "aşılanmış" olarak kabul ediliyor - iki doz koronavirüs aşısı olanlar, en az 14 gün önce tek bir doz uygulananlar ve enfeksiyondan kurtulanlar.

Devlet medyasına göre, politika Ramazan ayında Ulu Camii'nin kapasitesini günde 50.000 umre hacı ve 100.000 ibadetçiyi ağırlama kapasitesini etkili bir şekilde artırdı.

Krallıktaki koronavirüs enfeksiyonlarındaki artışla birlikte gelen politikanın bu yılın sonlarında yıllık Hac hacına genişletilip uzatılmayacağı belli değil.

Geçen yıl Temmuz ayının sonlarında, krallık, İslam'ın beş şartından biri olan ve sağlam vücutlu Müslümanlar için yaşamları boyunca en az bir kez bir zorunluluk olan küçültülmüş bir Hac'a ev sahipliği yaptı.

Suudi Arabistan'da sadece 10.000'e kadar Müslüman'ın katılmasına izin verildi, bu 2019'a dünyanın dört bir yanından katılan 2,5 milyon Müslüman'dan çok uzak.

Suudi Arabistan, 400.000'den fazla koronavirüs enfeksiyonu ve COVID-19'dan 6.700 ölüm bildirdi.

Editör: TE Bilisim