• 77 yaşındaki Rodney Alcala, 1970'lerde beş cinayetten ölüm cezasına çarptırıldı.
  • Yetkililer 130 kişiyi öldürmüş olabileceğine inanıyor

Yetkililer, " Arkadaş Oyunu Katili " olarak bilinen üretken bir katilin Cumartesi günü California'da idamı beklerken öldüğünü söyledi.

Rodney James Alcala 77 yaşındaydı. Hapishane yetkilileri, San Joaquin Valley, California'daki bir hastanede eceliyle öldüğünü söyledi.

Alcala, 2010 yılında Kaliforniya'da 1977 ve 1979 yılları arasında 12 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere beş cinayetten ölüm cezasına çarptırıldı. Yetkililer, ABD genelinde 130 kadar kişiyi öldürmüş olabileceğini tahmin ediyor.

New York'ta iki cinayetten suçlu bulunduktan sonra 2013'te 25 yıl daha müebbet aldı. 2016 yılında, kalıntıları Wyoming'in uzak bir bölgesinde bulunan 28 yaşındaki bir kadının 1977 ölümüyle ilgili DNA kanıtının ardından yeniden suçlandı. Bir savcı, Alcala'nın altı aylık hamile olan kadının ölümüyle ilgili yargılanamayacak kadar hasta olduğunu söyledi.

California'nın idam cezası, San Francisco yakınlarındaki San Quentin eyalet hapishanesinde, ancak Alcala, yıllarca tıbbi bakım alabileceği Corcoran'daki bir hapishanede 200 milden daha uzakta tutuldu. Vali Gavin Newsom, vali olduğu süre içinde idamları moratoryum ilan etti.

Savcılar, Alcala'nın kadınları takip ettiğini ve bazılarından ödül olarak küpeler aldığını söyledi.

Orange ilçe savcısı Matt Murphy Alcala'nın duruşması sırasında, “Güney Kaliforniya'da avlanan ve bundan zevk aldığı için öldürecek insanlar arayan bir adamdan bahsediyorsunuz” dedi.

12 yaşındaki Robin Samsoe'nin annesi, Alcala'nın cinayet davasında, dolabında bulunan bir çift altın top küpenin kızına ait olduğunu söyledi.

Alcala küpelerin kendisine ait olduğunu ve 1978'de The Dating Game'deki görüntüsünden bir klibin, Samsoe ölmeden yaklaşık bir yıl önce küpe taktığını gösterdiğini iddia etti. Cinayetleri reddetti ve tanık ifadelerinde tutarsızlıklar gösterdi.

California savcıları, Alcala'nın yetişkin kurbanlarından en az ikisinden kupa olarak küpeler aldığını söyledi. Hepsinin defalarca boğulduğunu ve hayata döndürüldüğünü söylediler. Müfettişler, bir kurbanın DNA'sının Alcala'nın elindeki gül şeklindeki bir küpede bulunduğunu ve DNA'sının vücudunda bulunduğunu söyledi.

Samsoe cinayetinde daha önce iki kez ölüm cezasına çarptırıldı, ancak her iki mahkumiyet de bozuldu. Yirmi yıldan fazla bir süre sonra, yeni DNA ve diğer adli delillere dayanarak dört yetişkin kadının öldürülmesiyle ilgili olarak da suçlandı.

Kararın ardından yetkililer, Alcala'yı ABD'deki faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirmek amacıyla Alcala'nın elinde bulunan 100'den fazla genç kadın ve kız fotoğrafını yayınladı.

Editör: TE Bilisim