ROMAN MAHALLESİNDE GÜN, BÜYÜKŞEHİR’İN SICAK ÇORBASIYLA AYDINLANIYOR

DAR GELİRLİ ROMAN VATANDAŞLARIN İÇİ SICAK ÇORBA İLE ISINIYOR

‘PAYLAŞIRSAK TOK OLURUZ’ FELSEFESİ İLE YAPILAN BU KATKI ÇOK DEĞERLİ

“Bizimkisi Bir Aş Hikâyesi” sloganıyla Mersinliler’e hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor günler geçiren Roman vatandaşların yüzlerini “1 Ekmek 1 Çorba”  ikramı ile güldürüyor. Roman vatandaşlar için başlatılan sıcak çorba hizmeti her gün rutin olarak devam edecek.

Roman vatandaşların pandemi sürecinde ekonomik açıdan çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirdiklerini söyleyen Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Dalyan, “Paylaşırsak tok oluruz felsefesi ile yapılan bu katkı çok kıymetli ve çok değerli. Kötü günümüzde yanımızda olan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar için başlatılan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi, Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi’ndeki Roman vatandaşların da gönlünü ısıttı. Çocukların güler yüzle karşıladığı sıcak çorba hizmeti dar gelirli mahallelinin yüzünü aydınlattı. Pandemi nedeniyle daha da zorlaşan ekonomik koşullarla karşı karşıya kalan Roman vatandaşlar için Büyükşehir, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetini her gün rutin bir şekilde gerçekleştirecek. 

“Bu paylaşımın tüm yerel paydaşlara da örnek olmasını istiyoruz”

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Dalyan, pandemi sürecinde ciddi mağduriyet yaşayan Roman vatandaşların ekmek ve sıcak çorba ile desteklenmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Çünkü yoksullukla mücadele eden bir grubuz artık. Bu süreçte bu tür çalışmalar çok önemli, çok kıymetli. Tabi bu tüm yerel paydaşlara da örnek teşkil etsin istiyoruz. İnsanlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi noktasında şu kötü süreçte yanında olmalarını istiyoruz. Büyükşehir’in böyle önemli bir katkı sunması hakikaten takdir edilecek bir şey” diye konuştu.

“Paylaşırsak tok oluruz felsefesi ile yapılan bu katkı çok kıymetli”

Sabah kahvaltısının mahalleli için ciddi bir bedel olduğunu kaydeden Dalyan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Romanların birçoğu sokaktan para kazanıyorlar. Müzisyen olan gruplarımız var. Onlar da bu süreçte çok büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Edindiğimiz bilgiye göre 3 çeşit yemek ile Sayın Başkanımız’ın bir katkısı daha olacak. 3 çeşit yemek de burada kardeşlerimizle buluşacak. Yani ‘Paylaşırsak tok oluruz’ felsefesi ile yapılan bu katkı çok kıymetli ve çok değerli. Kötü günümüzde yanımızda olan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.”

“Herkes sıcak bir çorba içmiş oldu”

Sunulan çorba ikramının mahalleli için önemini anlatan Melek Nurben, “Romanlarımızın yüzde 90’ı şu an işsiz. Pandemiden dolayı herkes çok zor durumda. Gerçekten geçinemiyorlar. Vahap Başkanımız’dan Allah razı olsun. Çorba gönderdi, herkes sıcak bir şey içmiş oldu. Herkes bu kötü günde sevindi. Herkesin 3-4 çocuğu olduğu için kahvaltı yapamadığı günleri oluyor. Şu an bu çorba onlar için iyi oldu” dedi.

“Allah Vahap Seçer’in kalbine göre versin”

Roman vatandaşlardan Talip Dalyan, ekmek ve sıcak çorba ikramından duyduğu memnuniyeti, “Allah Vahap Seçer’in kalbine göre versin, Allah onu mutlu etsin. Allah onu utandırmasın. Yolu açık olsun inşallah. İçeriz, memnun oluruz!” sözleriyle ifade etti.

“Bu hizmet çok iyi oldu. İnsanlar geldi sıcak çorbalarını aldı”

Barış Mahallesi’nde esnaflık yapan Kıvanç Dolap ise, “Bu ülkenin durumu belli. Şehir belli ve bu mahallenin de mağdur bir mahalle olduğunu biliyorsunuz. Şu an verilen çorba her zaman verilirse çok iyi olacak. İnancınız olsun burada öğleden sonra kahvaltı yapan insanlar var. Adam kalkmış çoluğu çocuğu yatıyor önce işe gitmesi lazım. 50 lira 100 lira bulması lazım ki öğleden sonra gelip çocuğunu doyurması lazım. Burada 7 bin kişi yaşıyor. Evinde kahvaltı yapamayan insanlar var. Şu an bu hizmet çok iyi oldu. İnsanlar geldi sıcak çorbalarını aldılar. Komple mahalleye dağıtıldı. Çok iyi oldu, teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim